
به گزارش آینه فردا، صبح چهارشنبه ۲۷ فروردین ماه و به مناسبت روز ملی گندم و نان با حضور رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج
کشاورزی، معاون اقتصادی استاندار خراسان رضوی، مدیرکل جهاد کشاورزی استان و جمعی دیگر از مسئولین استانی از
طرح چرخه تأمین نان کامل در استان خراسان رضوی رونمایی شد.
غلامرضا گلمحمدی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، در این مراسم به
اهمیت نان در فرهنگ ایرانی و نقش کلیدی این محصول در تأمین امنیت غذایی کشور اشاره کرد و گفت: نان در میان تمام
جهانیان اهمیت بسیاری دارد و وزارت جهاد کشاورزی متولی مسئله گندم و ایجاد امنیت غذایی برای کشور است.
گلمحمدی با اشاره به تاریخچه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خاطرنشان کرد: این سازمان به عنوان نهاد
متولی علمی در زمینه کشاورزی شناخته میشود و ۵ پژوهشکده آن قبل از تأسیس دانشگاه تهران فعالیت خود را آغاز
کردهاند.
وی همچنین به ابلاغ سند دانش بنیان امنیت غذایی توسط شهید ابراهیم رئیسی در سال گذشته اشاره کرد و افزود: این
سند چهار رکن اصلی دارد که شامل فرآوری، دسترسی، سلامت و مصرف و ثبات پایداری است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: بیش از ۸۰ درصد اجزای این سند در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اجرا
میشود و تمرکز اصلی آن بر روی سلامت و مصرف گندم و نان است.
وی همچنین به چالشهای موجود، از جمله بحران آب در کشور، اشاره کرد و گفت: سند دانش بنیان امنیت غذایی با در نظر
گرفتن همه مشکلات از جمله ابر بحران آب تدوین شده است.گلمحمدی با اشاره به تولید ۱۵۷ رقم گندم در کشور، اظهار
داشت: حدود ۵۴ رقم از این ارقام دیم معرفی شدهاند که نشاندهنده آیندهنگری در حوزه کاهش آب و پیشبینیها برای
تأمین امنیت غذایی است.
معرفی ۱۰ محصول گندم مقاوم به تنشهای مختلف در سال
وی همچنین به معرفی ۱۰ محصول گندم مقاوم به تنشهای مختلف در سال گذشته اشاره کرد و افزود: امروز مصرف
آفتکش را یک سوم کاهش دادهایم و به دنبال استفاده از گندمهای مقاوم هستیم.
وی همچنین از طرحهای جدید این سازمان در زمینه استفاده از سبوس گندم خبر داد و گفت: با فناوریهای نوین، چرخه تولید نان کامل را داریم. هدف ما کاهش جداسازی سبوس گندم از ۱۵ درصد به ۷ درصد است که این کار صرفهجویی زیادی در مصرف گندم خواهد داشت.
گلمحمدی تأکید کرد: این اقدامات باعث افزایش پروتئین و فیبر در نان و کاهش کربوهیدراتها خواهد شد.معاون وزیر جهاد
کشاورزی همچنین به موضوع کاهش ضایعات کشاورزی اشاره کرد و گفت: ما درصدد هستیم تا ضایعات کشاورزی که حدود
۲۰ تا ۳۰ درصد است را کاهش دهیم و بتوانیم این ضایعات را مورد استفاده قرار دهیم.
وی با بیان اینکه برای هر دانه برنجی که در بشقاب میماند یک لیوان آب مصرف شده است، افزود: ما تنها در روز ۸ تن برنج
را از بشقاب خود دور میریزیم که در سال به ۳ هزار تن میرسد و معادل ۱۸ میلیون متر مکعب آب مصرف شده است.
بنابراین باید در این خصوص فرهنگسازی کنیم.