پیشنهاد سردبیرداغ

خواص، مضرات و طبع میوه انجیر از دیدگاه طب سنتی

انجیر، میوه ای با طبع گرم و تر، دارای خواص متعددی مانند رفع یبوست، تقویت سیستم تنفسی و هاضمه، و کمک به افزایش وزن است. اما مصرف آن برای افراد با کبد ضعیف باید با احتیاط همراه باشد.

به گزارش آیینه فردا،مقاله ای جامع درباره طبع گرم و تر انجیر، خواص آن برای یبوست، دستگاه تنفسی، هاضمه و افزایش وزن، مضرات آن برای کبد ضعیف و دستورات درمانی مختلف بر پایه این میوه پرخاصیت. با دلگرم همراه باشد.

طبع انجیر

طبع انجیر از نظر طب قدیم ایران، گرم و تر است.

خواص میوه انجیر

  •  ادرار آور است.
  •  حرارت بدن را کاهش می دهد.
  •  چاق کننده است و آنهایی که می خواهند وزن اضافه کنند و یا برای بیمارانی که دوره نقاهت خود را می گذرانند بسیار مفید است. بدین منظور می توان آنرا با شیر سویا مخلوط کرده و بین غذاها خورد.
  •  انجیر یبوست را برطرف می کند و یکی از بهترین میوه ها برای تمیز کردن روده بزرگ و رفع یبوست است.
  •  برای درمان ناراحتی های سینه حدود 20 گرم از خرما ، عناب، انجیر خشک و مویز را باهم مخلوط کرده و آسیاب کرده سپس این پودر را با یک لیتر آب جوشانده تا حجم آن به نصف برسد. از این جوشانده می توان به مقدار سه فنجان در روز مصرف نمود.
  •  جوشانده انجیر خشک درمان کننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی ، کلیه ، ذات الریه ، ذات الجنب ، سرخک ، مخملک و آبله می باشد. جوشانده غلیظ انجیر خشک برای رفع سرماخوردگی بسیار مفید است.
  •  برای برطرف کردن سیاه سرفه ، برونشیت و ذات الریه از قهوه انجیر استفاده کنید و برای درست کردن این قهوه انجیر را ابتدا بو داده و سپس آنرا آسیاب کنید تا به صورت پودر درآید.
  •  انجیر دستگاه هاضمه را تقویت می کند.
  •  انجیر برای درمان سوء هاضمه مفید است.
  •  سوپ انجیر بسیار مقوی است و برای افزایش شیر در زنان شیر ده مفید است. برای تهیه سوپ ، انجیر نارس را با گوشت بپزید .
  •  برای برطرف کردن ورم گلو ، 50 گرم انجیر زرد را در 500 گرم شیر ریخته و مدت 15 دقیقه بگذارید سپس آنرا غرغره کنید و مقدری از آنرا نیز بنوشید.

خواص انجیر

  •  جوشانده انجیر خشک در شیر برای درمان آنژین ، ورم لثه و ورم مخاط دهان نیز موثر است.
  •  یکی از داروهای بسیار موثر برای درمان آرتروز و درد مفاصل ، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه می باشد. این مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج کرده و درد را از بین می برد.
  •  انجیر را می توان همراه با میوه های دیگر مصرف کرد انجیر با میوه های اسیدی مانند پرتقال و گریپ فروت سازگار نیست.
  •  انجیر برای آنهایی که قند خونشان پایین می آید و یکباره احساس ضعف می کنند مناسب است زیرا قند آن به سرعت در روده کوچک جذب می شود.
  •  انجیر تقویت کننده کبد است.
  •  اگر ترشح ادرار کم باشد خوردن انجیر باعث ازدیاد آن می شود.
  •  برای برطرف کردن ورم بناگوش و دمل ها ، ضمادی از انجیر خشک با گندم درست کرده و روی ورم دمل بگذارید.
  •  دم کرده انجیر با شنبلیله برای سینه درد و رفع خشونت سینه مفید است.
  •  برای رفع ورم طحال ، انجیر را به مدت نه روز در سرکه خیس کنید و هر روز پنج عدد آنرا با سرکه بخورید.
  •  انجیر ضد سرطان است.
  •  انجیر در معالجه بیماریهای پوستی موثر است.

مضرات

انجیر برای کبدهای ضعیف مناسب نیست و آنهایی که کبد ضعیف دارند باید انجیر را با گردو بخورند. زیاده روی در مصرف انجیر تولید نفخ شکم و اسهال کرده و برای چشم نیز مضر است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا