پیشنهاد سردبیرداغگوناگون

آموزش مرحله‌به‌مرحله خورشت اناربیج مجلسی گیلانی

خورشت اناربیج گیلانی یا همان انار آویج یکی از خورشت‌ های فوق‌ العاده گیلانی است. این خورشت از نظر ظاهری بسیار شبیه به فسنجان دارد به همین علت به آن سبزی فسنجان هم گفته می‌ شود که امروز قصد داریم آن را آموزش دهیم.

به گزارش آینه فردا به نقل از همشهری آنلاین، برای درست کردن خورشت اناربیج از سبزی‌های تازه، رب انار، گوشت قلقلی و گردو استفاده می‌شود. برای آن که این خورشت را در ظروف مناسب خود پخت کنید، نیاز است تا از گمج سفالی استفاده کنید. گمج یکی از معروف‌ ترین و پر استفاده‌ ترین ظروف سفالی گیلان است که در آن می توان به تهیه و طبخ انواع غذاهای محلی گیلان پرداخت.

طرز تهیه اناربیج خوشمزه و مجلسی گیلانی ؛ غذای مورد علاقه مسافران

مواد اولیه

گردو ۳۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
رب انار ترش ۲ قاشق غذاخوری سرخالی
آب سرد ۶ الی ۷ لیوان
سبزی اناربیج شامل:
جعفری ۷۵ گرم
گشنیز ۷۵ گرم
تره ۵۰ گرم
نعنا ۲۵ گرم
چوچاق ۲۵ گرم
خالواش ۲۵ گرم
پیاز یک عدد
نمک و فلفل و زردچوبه و گلپر به مقدار لازم.

طرز تهیه

ابتدا گردوها را آسیاب کنید تا روغن گردو دربیارید.

گردوها را داخل گمج بریزید و کمی تفت دهید و در ادامه رب انار ترش را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید. اگر می خواهید روغن گردو حسابی در بیاید و از طرفی زمان زیادی هم در اختیار ندارید در چند مرحله آب یخ به گردو اضافه کنید و هم بزنید تا جوش بیاید و دوباره لیوان آب بعدی را اضافه کنید. در هر مرحله یک لیوان آب کافی است. حدود ۵ لیوان آب یخ مرحله به مرحله اضافه کنید.

کمی هم به آن فلفل سیاه و نمک بزنید و اجازه دهید نیم ساعت روی حرارت قُل بخورد.

حالا سبزی ها را ریز خرد کنید.

سپس گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده ای که ۷۰ درصد آب آن را گرفته اید، ۲ قاشق از سبزی های خرد شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه حسابی ورز دهید تا به چسبندگی لازم برسند و حدود یک ساعت اجازه دهید در یخچال استراحت کند.

بعد از گذشت نیم ساعت از جوش خوردن گردوها، لیوان ۶ آب یخ را اضافه کنید و هم بزنید.

مابقی سبزی ها را در ماهیتابه حدود ۱۰ دقیقه با کمی روغن تفت دهید البته دو دقیقه اول روغن نریزید تا کمی از آب سبزی ها کشیده شود.

بعد از یک از پخت گردوها، سبزی های تفت داده شده را به اناربیج اضافه کنید و کمی هم به خورشت گلپر بزنید و درب گمج را بگذارید تا خوب جا بیفتد.

در این فاصله گوشت ها را نیز قلقلی کنید و به خورشت اضافه کنید. می توانید آنها را کمی در روغن تفت دهید و بعد به خورشت اضافه کنید یا همانند آشپزهای قدیمی گیلان بدون تفت دادن داخل خورشت بریزید. حواستان باشد وقتی گوشت ها را اضافه کردید خورشت را آرام هم بزنید تا گوشت ها وا نرود و درب گمج را ۵ دقیقه نگذارید و بعد از ۵ دقیقه اجازه دهید خورشت با درب نیمه باز ۴۵ دقیقه به پختن ادامه دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا