فناوری

اگه این شغلا رو داری، هوش مصنوعی حریفِت نیست!

مشاغلی که به دلیل نرخ بالای تعامل، کمتر در معرض اتوماسیون قرار دارند، امن‌ترین مشاغل در برابر خطر جایگزین شدن با هوش مصنوعی هستند.

به گزارش آینه فردا به نقل از ایسنا، هوش مصنوعی همچنان محیط‌های کاری را مختل می‌کند، اما همه مشاغل به یک اندازه در معرض خطر نیستند. از تکنسین‌های فوریت‌های پزشکی گرفته تا مدیران منابع انسانی، مقاوم‌ترین مشاغل که مستلزم تعامل بین فردی، رهبری یا مهارت‌های فنی عملی هستند و انجام آنها با سیستم‌های هوش مصنوعی دشوار است، تاب‌آورترین مشاغلی هستند که هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین آنها شود.

وب‌سایت ویژوال کپیتایست در گزارشی، مشاغلی را که کمترین احتمال خودکار شدن را دارند، بر اساس تعامل عمومی، پیچیدگی وظایف و قضاوت انسانی رتبه‌بندی کرده است.

حرفه تعامل عمومی ریسک اتوماسیون امتیاز
تکنسین‌های پزشکی اضطراری  ۱۰۰ درصد ۷ درصد ۱۰۰
مددکاران اجتماعی مراقبت درمانی ۱۰۰ درصد ۱۱ درصد ۹۸
وکلا ۱۰۰ درصد ۲۹ درصد ۸۶
مدیران خدمات پزشکی و درمانی ۹۰ درصد ۲۶ درصد ۸۲
ناظران مشاغل ساختمانی و کارگران استخراج ۷۹ درصد ۱۷ درصد ۸۰
مدیران منابع انسانی ۸۳ درصد ۲۶ درصد ۷۸
مدیران کل و فعالیت‌ها ۸۰ درصد ۳۶ درصد ۷۰
کارگران تعمیرات و نگهداری ۷۲ درصد ۳۵ درصد ۶۵
ناظران کارکنان پشتیبانی اداری ۸۲ درصد ۵۰ درصد ۶۲
متخصصان آموزش و توسعه ۵۸ درصد ۲۹ درصد ۶۰

تکنسین‌های فوریت‌های پزشکی و مددکاران اجتماعی مراقبت‌های درمانی، با ۱۰۰ درصد تعامل عمومی و ریسک بسیار پایین اتوماسیون در صدر فهرست قرار دارند. این مشاغل نیاز به تصمیم‌گیری‌های فوری، هوش هیجانی و پاسخگویی در لحظه دارند؛ ویژگی‌هایی که هوش مصنوعی هنوز برای رسیدن به آنها تلاش می‌کند.

جایگزینی مدیران همچنان دشوار است. موقعیت‌های رهبری مانند مدیران منابع انسانی، مدیران عملیات و سرپرستان ساخت و ساز به دلیل اتکایشان به قضاوت، استراتژی و هماهنگی تیمی، رتبه بالایی دارند. در حالی که برخی از وظایف مدیریتی می‌توانند خودکار شوند، عنصر اصلی انسانی همچنان ضروری است.

همچنین، حرفه‌های ماهر، در برابر هوش مصنوعی، تاب‌آور نشان می‌دهند. مشاغلی مانند کارگران تعمیر و نگهداری و سرپرستان ساخت و ساز به دلیل نیازهای فیزیکی و موقعیتی خود، همچنان در برابر اتوماسیون مقاومت می‌

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا