اجتماعی

جیره‌بندی آب خواهیم داشت یا نه؟

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد گفت: در سال آبی گذشته تقریبا همین وضعیت را داشتیم و هنوز بارش‌های بهاری را پیش‌رو داریم؛ بنابراین اکنون نمی‌توان پیش‌بینی کرد که به جیره‌بندی خواهیم رسید یا خیر.

به گزارش آینه فردا،حسین اسماعیلیان در گفت‌وگویی پیرامون وضعیت آبی مشهد، اظهارکرد: تا پایان سال ۱۴۰۳ یعنی در نیم سال اول سال آبی با کاهش ۲۵ درصدی بارش باران در مشهد مواجه بودیم و بارندگی‌ها به نحوی نبوده است که ورودی خاصی پشت سد‌ها داشته باشیم که متوسط ذخیره آب سد‌های مشهد به حدود ۱۰ درصد رسیده است.

وی افزود: عمده بارندگی‌ها در سال گذشته در اردیبهشت و خردادماه رخ داد که آب پشت سد‌ها ذخیره شد و ذخیره آب در سد دوستی عمدتا مربوط به بارندگی‌های اردیبهشت‌ماه بوده است.

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد گفت: بیش از ۵۰ درصد جمعیت استان در دشت مشهد متمرکز است که این دشت صرفا کلانشهر مشهد نیست و شهر‌هایی مانند طرقبه، شاندیز، قوچان و چناران در دشت مشهد هستند؛ وضعیت سفره‌های آب زیرزمینی به هیچ عنوان مطلوب نیست و افت سفره‌های آب زیرزمینی در مشهد زیاد است.

اسماعیلیان با بیان اینکه در استان هم وضعیت مطلوبی حاکم نیست، اما اوضاع مشهد کمی وخیم‌تر است، تصریح کرد: نیاز آبی در حال افزایش است؛ چراکه کلانشهر مشهد در حال افزایش جمعیتی و ساختاری است، اما محدودیت‌های آبی هرساله افزایش می‌یابد.

وی گفت: افزایش بازچرخانی و بهره‌روی لازم است، اما کافی نیست و در پروژه‌های آب‌منطقه‌ای در نظر گرفته شده است، اما به هرحال آب در مشهد کم است و لازم است که بخشی از نیاز آبی در میان‌مدت و بلندمدت از طریق پروژه‌های آبی تامین شود.

اسماعیلیان افزود: وضعیت تامین آب مشهد پازلی از پروژه‌های مختلف است که بخشی از آن از جنس بهره‌وری و بازچرخانی است، برخی پروژه‌های تامین آب است که مکمل یکدیگر هستند و هیچ‌کدام را نباید رها کرد.

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مشهد درباره جیره‌بندی آب مشهد در تابستان اعلام کرد: در سال آبی گذشته تقریبا همین وضعیت را داشتیم و هنوز بارش‌های بهاری را پیش‌رو داریم؛ بنابراین اکنون نمی‌توان پیش‌بینی کرد که به جیره‌بندی خواهیم رسید یا خیر.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا