اقتصادیپیشنهاد سردبیر

در ۴ ماه ابتدایی امسال کدام بازار سرمایه سود بیشتری داشتند؟

بررسی بازدهی دارایی‌ها در ۴ ماه نخست سال جاری نشان می‌دهد که همچنان بیشترین سود برای صندوق‌های درآمد ثابت، سپرده‌گذاران بانکی و سرمایه‌گذاران بورس است. در مقابل، خریداران سکه و طلا در این مدت بیشترین زیان را متحمل شده‌اند.

به گزارش آینه فردا به نقل از دنیای اقتصاد، بررسی بازدهی دارایی‌ها در ۴ ماه نخست سال جاری نشان می‌دهد که همچنان بیشترین سود برای صندوق‌های درآمد ثابت، سپرده‌گذاران بانکی و سرمایه‌گذاران بورس است. در مقابل، خریداران سکه و طلا در این مدت بیشترین زیان را متحمل شده‌اند.

صندوق‌های درآمد ثابت، نرخ سود بانکی و شاخص بورس تنها دارایی‌هایی هستند که طی چهار ماه نخست سال بازدهی مثبت خود را حفظ کرده‌اند. قیمت دلار آزاد که پیش از تجاور نظامی اسرائیل به ایران در وضعیت نسبتا باثباتی قرار داشت، پس از آغاز جنگ تحمیلی نوسانات زیادی را تجربه کرد. تحت تاثیر پایان تنش‌های نظامی، قیمت دلار آزاد با کاهش قابل‌توجهی مواجه شد و به محدوده ۸۴ هزار تومان رسید.

INFO 01.05-01

در تیرماه دلار با بازدهی منفی 6.1 درصد بیشترین کاهش را ثبت کرد. علاوه بر دلار، بازار سهام نیز با بازدهی منفی 4.71 درصد روند نزولی را طی کرد. در معاملات تیرماه بیش از 38 هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد تا رکورد ماهانه خروج پول از تالار شیشه‌ای شکسته شود.

در مقابل صندوق‌های درآمد ثابت با بازدهی 2.3 درصدی بیشترین عایدی را برای سرمایه‌گذاران برجا گذاشتند. در 4 ماه نخست نیز صندوق‌های درآمد ثابت، با بازدهی حدود 10 درصدی در جایگاه نخست قرار گرفتند و بیشترین کاهش نیز در نیم سکه با 27.7 درصد بود. همچنین در بازارهای جهانی نیز فلز زرد در سقف یک ماه اخیر قرار گرفت.

همچنین بررسی میدانی از بازار ارز تهران در نخستین ماه تابستان حاکی از آن بود که حتی با سابقه‌ترین معامله‌گران نیز از نگهداری دلار خودداری می‌کنند و بلافاصله پس از خرید، اقدام به فروش آن می‌کنند. به نظر می‌رسد که معامله‌گران بازار ارز تا مشخص شدن نتیجه مذاکرات سیاسی پیش‌رو، به رفتار محتاطانه خود ادامه خواهند داد.//

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا