اقتصادی

راه سخت دلار بازار آزاد برای بازگشت به کانال ۷۰ هزار تومان

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: من نمی‌گویم اصلا امکان بازگشت به کانال ۷۰ هزار تومان وجود ندارد، اما بازگشتش سخت است.

به گزارش آیینه فردا، برخلاف هفته گذشته که به دلیل اخبار مثبت مذاکرات ایران و آمریکا دلار مسیر نزولی را طی کرد، اما از روز شنبه انفجار در بندر شهید رجایی بازار ارز را تحت تاثیر خود قرار داد. معامله‌گران بازار ارز معتقدند نگرانی‌ها درمورد تبادل کالا و خدمات و اختلال در ورود ارز به کشور و همچنین ایجاد حس نااطمینانی، تقاضا برای خرید دلار و بالتبع قیمت آن را بالا برده است.

برزو حق شناس، کارشناس بازارهای مالی درباره افزایش قیمت مجدد دلار و طلا گفت: «در همه جای دنیا وقتی چنین اتفاقی رخ می‌دهد طبیعی است که روی قیمت ارز و طلا تاثیر می‌گذارد. یک سری ابهامات برای معامله‌گران و سرمایه گذاران به وجود می‌آید که آنها را به سمت دارایی‌های امن می‌کشاند. نوسانات طلا و ارز و همچنین منفی شدن بورس در چنین شرایطی طبیعی بود.»

وی ادامه داد: «باید ببینیم در ادامه چه می‌شود؛ اگر بحث خرابکاری نبوده باشد، طبیعی است که احتمالا بازارها به روال قبل از این اتفاق بازگردند؛ اما در فضایی که ابهام باشد، واکنش بازارها طبیعی است. طلا و ارز افت خوبی کرده بودند و یک عده منتظر بودند در قیمت‌های مناسب‌تری خرید کنند و این اتفاق باعث شد سریع وارد بازار شوند و تقاضا را افزایش دهند.»

حق شناس در پاسخ به اینکه آیا دلار ممکن است دوباره به کانال ۷۰ هزار تومان عقب نشینی کند؟ بیان کرد: «یک مقدار سخت است. دلار هم فارغ از بحث مذاکرات و توافق، بیش واکنش نشان می‌دهد. همانطور که دلار بالای ۱۰۰ هزار تومان در اقتصاد ما توجیهی نداشت و حاصل واکنش افراطی خریداران بود، دلار زیر ۸۰ هزار تومان هم باتوجه به مفروضات کلان اقتصادی ایران چندان توجیهی ندارد و حاصل واکنش احساسی فروشندگان است. من نمی‌گویم اصلا امکان بازگشت به کانال ۷۰ هزار تومان وجود ندارد، اما بازگشتش سخت است. ممکن است تحت تاثیر اخبار مثبت توافق عقب‌نشینی کند ولی باتوجه به مفروضات کلان اقتصادی، رشد اقتصادی و میزان نقدینگی کشور توجیهی ندارد.»

این کارشناس بازارهای مالی درباره اینکه در وضعیتی که قیمت دلار مسیر نزولی را در پیش گرفته آیا بازارساز باید دخالتی داشته باشد یا بگذارد بازار راه خود را پیش رود؟ عنوان کرد: «بازارساز در حرکت قبلی که قیمت دلار تحت تاثیر تنش‌ها بالا رفت تا حدی درست عمل کرد. در زمانی که بازارها به اصطلاح پنیک اتک می‌کنند، کارشناسان اعتقاد دارند که بازارساز نباید عرضه داشته باشد چراکه هرچه عرضه کند، آن را می‌خرند. بانک مرکزی هم منتظر شد اوضاع آرام شود و آنجا عرضه سنگین داشته باشد. درواقع در صعود قیمتی که بالای ۱۰۰ هزار تومان داشتیم، منتظر شد و در مقطعی که خبرهای مثبت آمد عرضه شدید کرد.»

حق‌شناس ادامه داد: «در وضعیت کنونی باید منتظر باشیم که بانک مرکزی کدام سیاست را در پیش خواهد گرفت؟ چگونه می‌خواهد دخالت کند؟ به سیاست تثبیت و عرضه سنگین بازمی‌گردند یا می‌خواهند سیاست بازار باشد؟ اولین اظهاراتی که آقای فرزین در سال جدید داشت مبنی بر این بود که بانک مرکزی می‌خواهد به سیاست تثبیت برگردد. در مجموع در زمان بالا رفتن نرخ ارز، بانک مرکزی منطقی عمل کرد؛ یعنی عرضه سنگین نکرد چراکه وقتی کالایی تحت تاثیر جو اخبار قیمتش بالا می‌رود، اصولا بازارساز نباید وارد شود تا زمانی که جو خبری بخوابد.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا