
به گزارش آیینه فردا، نان روغنی تبریز، که در زبان محلی به آن “ایشلی کوکه” نیز گفته میشود، یکی از نانهای سنتی و محبوب این شهر است که با عطر و طعم بینظیر خود، هر ذائقهای را مجذوب میکند.
این نان، با بافتی نرم و پنبهای، گزینهای ایدهآل برای وعدههای صبحانه و عصرانه به شمار میرود.
مواد لازم برای تهیه خمیر نان
- آرد: 420 تا 450 گرم
- شکر: 80 گرم
- مخمر: 10 گرم
- نمک: 1/4 قاشق چایخوری
- تخممرغ: 2 عدد
- شیر: 90 گرم
- ماست: 50 گرم
- کره نرم: 30 گرم
- روغن مایع: 30 گرم
طرز تهیه خمیر نان
- تمام مواد را در یک ظرف مناسب با هم مخلوط کنید.
- خمیر را به خوبی ورز دهید تا یکدست و لطیف شود.
- روی خمیر را بپوشانید و به مدت یک ساعت در مکانی گرم استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
مواد لازم برای تهیه مواد میانی (نان زنجبیلی)
- آرد: یک پیمانه
- زنجبیل: 1 قاشق سوپخوری
- زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
- کره: 50 گرم
- زعفران: 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه مواد میانی
- آرد، زنجبیل، زردچوبه و زعفران را در یک ظرف با هم مخلوط کنید.
- کره را به مواد اضافه کرده و با دست یا قاشق مخلوط کنید تا مواد به خورد هم بروند.
نکات مهم
- برای داشتن نان ساده، میتوانید مواد میانی را حذف کنید.
- این نان، انتخابی مناسب برای سفرههای ماه رمضان در تبریز است.
مراحل پخت نان روغنی تبریز
- آمادهسازی خمیر: ابتدا طبق دستور قبلی، خمیر نان را آماده کرده و به مدت یک ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
- آمادهسازی مواد میانی: در این فاصله، مواد میانی (نان زنجبیلی) را طبق دستور قبلی آماده کنید.
- شکلدهی نان: پس از استراحت خمیر، آن را به چانههای کوچک تقسیم کنید. هر چانه را روی سطح آردپاشی شده با وردنه باز کنید.
- اضافه کردن مواد میانی: مقداری از مواد میانی را روی خمیر باز شده پخش کنید.
- پیچیدن نان: خمیر را به آرامی رول کنید و سپس آن را به شکل دلخواه (گرد یا بیضی) درآورید.
- استراحت دوم: نانهای شکل داده شده را روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است، قرار دهید و به مدت 15 تا 20 دقیقه دیگر استراحت دهید.
- پخت نان: فر را از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. سینی فر را داخل فر قرار دهید و به مدت 20 تا 25 دقیقه یا تا زمانی که نانها طلایی شوند، بپزید.
- سرد کردن و سرو: پس از پخت، نانها را از فر خارج کرده و اجازه دهید کمی خنک شوند. سپس میتوانید آنها را سرو کنید.
نکات تکمیلی
- برای داشتن نانهایی با رویه براق، میتوانید قبل از قرار دادن سینی فر در فر، روی نانها را با مخلوط زرده تخممرغ و شیر برس کنید.
- زمان پخت ممکن است بسته به نوع فر شما کمی متفاوت باشد. پس از گذشت 20 دقیقه، نانها را چک کنید و در صورت نیاز زمان پخت را افزایش دهید.
- برای نگهداری نانها، آنها را پس از خنک شدن کامل در ظرف دربسته قرار دهید.
امیدواریم با این توضیحات کامل، بتوانید نان روغنی تبریز خوشمزهای را در منزل تهیه کنید و از عطر و طعم بینظیر آن لذت ببرید.