
به گزارش آیینه فردا، چلو مرغ یکی از انواع غذاهای خوشمزه و بسیار پرطرفدار ایرانی است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه شباهت زیادی به زرشک پلو با مرغ دارد، البته همانطور که اشاره شد در دستور تهیه چلو مرغ زعفرانی به جای استفاده از رب گوجه فرنگی از زعفران استفاده می شود. این دستور بیشتر در رستوران ها مورد استفاده قرار می گیرد و به همین دلیل از این غذای خوشمزه و مجلسی می توانیم برای انواع مجالس و مهمانی های خود استفاده کنیم. توصیه می کنیم این غذای خوشمزه را مانند چلوگوشت با پیاز داغ فراوان سرو کنید، برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه چلو مرغ زعفرانی در ادامه با ما همراه باشید.
برای تهیه چلو مرغ زعفرانی ابتدا مرغها را در آب جوش به همراه پیاز میجوشانیم تا خونابه آنها گرفته شود. سپس آنها را در تابهای با کره، زردچوبه، نمک، فلفل، چوب دارچین و زعفران دم کرده قرار داده و با حرارت کم میپزیم تا آب خود را بیندازد. بعد از یک ساعت، مرغها را برمیگردانیم و اجازه میدهیم کاملاً برشته و طلایی شوند. در نهایت، مرغ زعفرانی را با برنج سفید و زرشک سرو کرده و از طعم بینظیر آن لذت میبریم.
مواد لازم برای ۲ نفر | مقدار مواد |
ران یا سینه مرغ | ۲ تکه |
پیاز | ۲ عدد درشت |
سیر | ۱ حبه |
زعفران دم کرده | ۴ قاشق غذاخوری |
چوب دارچین | ۱ تکه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
طرز تهیه چلو مرغ زعفرانی
برای تهیه مرغ زعفرانی خوشمزه و مخصوص ابتدا یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زودتر آب به جوش بیاید. در ادامه پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و به چهار قسمت تقسیم می کنیم.
جوشاندن مرغ
سپس زمانیکه آب در حال جوشیدن بود ران های مرغ را به همراه پیاز داخل به آرامی درون آب در حال جوش قرار می دهیم تا کف و خونابه های آن بالا بیاید و روی سطح آب قرار بگیرد و از روی حرارت قابلمه را بر می داریم.
آبکشی مرغ
سپس مرغ ها را داخل صافی قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود. در ادامه پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و به صورت حلقه ای خرد می کنیم.سیر را نیز پوست می گیریم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم.
سرخ کردن ادویهها
تابه ای را روی حرارت کم قرار می دهیم و کره را به همراه کمی روغن داخل آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا کره ذوب شود و زردچوبه را به همراه فلفل،نمک اضافه می کنیم و با قاشق هم می زنیم تا ادویه ها با کره و روغن ترکیب شود.
پخت مرغ با زعفران
بعد مرغ ها را داخل تابه قرار می دهیم و بلافاصله چوب دارچین و زعفران دم کرده و کمی زعفران خشک و پیاز و سیر روی مرغ ها می ریزیم و درب تابه را می گذاریم تا به مدت ۱ ساعت با حرارت بسیار کم مرغ ها آب بیاندازند و بپزند.
سرخ کردن مرغ
پس از گذشت زمان اشاره شده در پاراگراف بالا، درب قابلمه را بر می داریم و مرغ ها را بر می گردانیم تا طرف دیگر آن نیز به مدت ۱ ساعت دیگر بپزد و برشته و سرخ شود. در پخت این مدل مرغ ما یک قطره آب هم نمی ریزیم.
سرو چلو مرغ
در این مرحله باید اجازه دهیم مرغ با آب خودش کاملا پخته می شود و در آخر آبش تبخیر می شود و برشته و سرخ می شود. مرغ زعفرانی را بعد از پخت در ظرف مورد نظر قرار می دهیم و با پلو و زرشک فراوان نوش جان کنید.
نکات چلو مرغ زعفرانی
برنج مناسب
در کنار مرغ زعفرانی به سلیقه خود می توانیم از انواع روش های درست کردن برنج استفاده کنیم. روش های معمول درست کردن برنج ایرانی به صورت برنج آبکش و کته قالبی هستند که می توانید به سلیقه خود یکی از آنها را انتخاب کنید.
دانستنی های بیشتر از فواید زعفران
از مهمترین خواص زعفران میتوان به درمان آکنه و جوش صورت به دلیل خاصیت ضدباکتریایی، تقویت سیستم ایمنی با ترکیبات آنتیاکسیدانی، کاهش استرس و بهبود خواب با تأثیر آرامبخشی، و کمک به کاهش وزن از طریق کاهش اشتها اشاره کرد. زعفران همچنین در بدنسازی با افزایش انرژی و بهبود ریکاوری عضلات مفید است و برای زنان در کاهش علائم قاعدگی و تنظیم هورمونها کاربرد دارد. بهبود گردش خون، کنترل قند خون، کاهش کلسترول و پیشگیری از کبد چرب نیز از دیگر فواید این ادویه ارزشمند است. با این حال، مصرف زیاد آن ممکن است باعث افت فشار خون و مشکلات گوارشی شود.
انواع غذا با مرغ
غذا با مرغ یکی از متنوعترین و محبوبترین گزینههای آشپزی در سراسر جهان است که میتوان آن را با روشهای مختلفی مانند سرخ کردن، گریل کردن، بخارپز یا پخت در سسهای خوشطعم تهیه کرد. ترکیب مرغ با ادویههای معطر، سبزیجات تازه و چاشنیهای متنوع، باعث ایجاد طعمهای بینظیر در غذاهای مختلف میشود. این ماده غذایی سبک و مغذی، در کنار برنج، نان یا سبزیجات سرو شده و در رژیمهای سالم و غذاهای مجلسی جایگاه ویژهای دارد. از غذاهای سنتی گرفته تا فستفودهای مدرن، غذا با مرغ همیشه انتخابی خوشمزه و پرطرفدار است.