
به گزارش آیینه فردا؛ طی این روزها همزمان با بحران آبی که میان یزد و اصفهان رخ داده، یک اتفاق دیگر هم اصفهان را در صدر اخبار قرار داده. مساله ارسال پیامک برای خانمهایی با پوشش متفاوت، اینبار صحبت از پیامک کشف حجاب در خودرو نیست، شکلش فرق میکند، حتی برای شهروندی که پیاده قدم میزند هم پیامک ارسال میشود. برای پدر و یا همسرش هم! به هر حال در این روزهای خطیر، شاید عجیب است که برخی علاقه دارند به دامنه تنشها اضافه کنند. اصفهان البته استان بدنامی در این زمینهها بوده از ماجرای اسیدپاشی تا نقشآفرینیهای آقای ب. اینجا ما بر اساس حدس و گمانهای کاربران شبکههای اجتماعی مکانیزم این نوع ردگیری افراد بیحجاب را بررسی کردهایم.
نیما اکبرپور، روزنامهنگار در این باره نوشت: تا الان یک سری افراد تاییدشده از طریق اپلیکیشن ناظر، پلاک خودروها رو گزارش میدادند و پیامکی به صاحب خودرو ارسال میشد. اما این پیامک حجاب یک تفاوت اساسی با پیامکهای قبلی داره و مربوط به خودرو نیست. این پیامک نه تنها برای فرد پیاده بلکه برای پدرش هم فرستاده شده.
سؤالاتی که مطرح میشه:
– آیا دوربینهای تشخیص چهره کار گذاشتن که فرد رو شناسایی میکنه و براش پیامک میفرسته؟ چون فرد پیاده که مثل خودرو، پلاک نداره که گزارشش بدن!
– آیا سامانهای شبیه سامانه سپتام (که دوربینهای مغازهها و کافهها و رستورانها رو به اجبار مستقیما به مرکز کلاود مخابرات وصل میکنن)، برای سطح خیابان راه انداختن؟
به نظر میرسه دارن طرحی آزمایشی رو برای شناسایی افرادی که حجاب اجباری رو رعایت نمیکنن، در اصفهان و جاهایی مثل چهارباغ عباسی اجرا میکنن.
پویا هم نوشت: خیلیها براشون سوال شده پیامک حجاب اصفهان چجوری ارسال میشه. مسئله خیلی ساده است، اپراتورها دسترسی امنیتی دادن و یک نفر با گوشی در یک جا مستقر میشه و رد تمام گوشیها رو در نقشه میبینه و کلیک میکنه فلان مورد حجاب نداره و درجا پیامک میره.
خرمدین یک فرضیه تازه درباره اتفاقات اصفهان مطرح کرده: ما در اصفهان تجربهش کردیم و متحیر بودم که آخه چجوری میشه؟ آخرش حدس نزدیک به یقین پیدا کردیم که مشخصات از روی کارت بانکی و توسط فروشنده گزارش شده. فکرش رو بکنید که هم بری خرید کنی و و به اقتصاد یک منطقه خیر برسونی و هم گزارش بشی…
بانو از شهروندان اصفهانی: من به عنوان یک اصفهانی یک توضیحی بدم. طبق برآورد من و دوستانم این پیامکها زمانی ارسال میشه که از یکی از کاسبهای داخل بازار خرید کنید و کارت بکشید. به علاوه توی مترو هم وقتی کارت رو شارژ میکنید و کارت میکشید هویتتون مشخص میشه. کلا خیلی پیچیده نیست قضیه.
راوی: به خدا قسم ۹۰ درصد هویتها از طریق سیم کارت شناسایی میشه وقتی سیم کارت به اسمته و موقعیت حضورت هم مشخصه به راحتی نقطهیابی میکنن. اون ۱۰ درصد دیگه هم بنظر میرسه که از طریق کسبه محترم پیدا میشه.
نهال هم درباره سیستم گمانهزنیها پیرامون وجود تشخیص چهره نوشته: این قضیه جدید نیست، چندین ماه قبل به یکی از نزدیکان زنگ زده بودن که فلان تاریخ بیا فلان اداره، گزارش بیحجابی دارید، وقتی رفته بود عکسش رو بهش نشون دادن که پیاده و در خیابون ازش گرفته شده بود. ظاهراً به نوعی ابزار تشخیص چهره رو در اختیار دارند.
سوگولی هم درباره مختصات دوربینهای میدان نقش جهان نوشته: یک دوربین در ابتدای ورودی میدون نقش جهان از سمت خیابون سپه نصب هست که چهره رو شناسایی میکنه و پیامک ارسال میشه. برای خیلی از اطرافیان من این پیامک از همین نقطه اومده. یک دوربین هم سمت خاقانی نصب کردنو جاهای دیگه رو خبر ندارم.
کامران: طبق مشاهدات، دوربینهای تشخیص چهره و پهبادهای مربوط به آن در ایام نوروز در شهر اصفهان بصورت آزمایشی تست شدند.
و سارا که تقریبا با سوگولی همنظر است: این پیامکها بیشتر توی میدون نقش جهان، خاقانی و سیتی سنتر میاد. برای دوست من که محل کارش اونجاست تا الان چندبار پیامک رفته. سرشماره و متن اساماس و ارگانی که پایین پیام ذکر شده متفاوته. این عینیترین فرضیهی من از ماجرای اصفهان هست./ برترینها