اجتماعی

مراقب مصرف نوشابه‌های رژیمی باشید

مطالعات پیشین نشان داده‌اند که نوشابه‌های رژیمی علاوه بر انواع پیامدهای منفی، خطر مشکلات قلبی‌عروقی را افزایش می‌دهند

به گزارش آینه فردا به نقل از ایسنا، مطالعات پیشین نشان داده‌اند که نوشابه‌های رژیمی علاوه بر انواع پیامدهای منفی،

خطر مشکلات قلبی‌عروقی را افزایش می‌دهند و مصرف روزانه دو نوشیدنی شیرین‌شده با شکر مصنوعی یا بیشتر، با

افزایش خطر بیماری‌های قلبی و سکته همراه است.

به‌ گفته روتنستین، برخی مطالعات علت این مشکل را به چگونگی تجزیه و جذب شیرین‌کننده‌های مصنوعی در بدن و

موادی که طی این فرایند تولید می‌شوند، مرتبط می‌دانند. با این حال برخی مطالعات هم دریافته‌اند که نوشابه‌های رژیمی

ممکن است تعادل باکتری‌های روده را که در ابتلا به بیماری‌های مزمن نقش دارند، مختل کنند.

او اضافه کرد: بسیاری از مراجعانم که نوشابه رژیمی را کنار گذاشته‌اند، می‌گویند اصلا متوجه نبودند این نوشیدنی چقدر

می‌تواند اعتیادآور باشد.

همچنین «تانیا فریرچ»، متخصص تغذیه هم می‌افزاید نوشابه‌های رژیمی شیرین‌کننده‌های مصنوعی دارند که با افزایش وزن،

دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی مرتبط‌ دانسته شده‌اند.

به گفته او، سازمان جهانی بهداشت، آسپارتام، شیرین‌کننده مصنوعی موجود در نوشابه‌های رژیمی را ماده‌ای احتمالا

سرطان‌زا معرفی کرده است که می‌تواند بر میکروبیوم روده انسان تاثیر منفی بگذارد. با این حال، بسیاری از نهادهای متولی

در این صنعت از جمله سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) همچنان آسپارتام را بی‌خطر می‌دانند.

از سوی دیگر سازمان غذا و داروی آمریکا سال ۲۰۲۳ درباره موضع خود در مورد آسپارتام، بیانیه‌ای منتشر و اعلام کرد:

آسپارتام یکی از پرمطالعه‌ترین افزودنی‌های غذایی در زنجیره تامین مواد غذایی انسان است.

به گزارش ایندیپندنت، دانشمندان این سازمان استفاده از آسپارتام در شرایط تاییدشده را از نظر ایمنی نگران‌کننده

نمی‌دانند.

این شیرین‌کننده در بسیاری از کشورهای دیگر هم مورد تایید است و نهادهای نظارتی و علمی مانند سازمان سلامت کانادا

و اداره ایمنی غذایی اروپا نیز مصرف آسپارتام را در سطح مجاز فعلی، ایمن می‌دانند.

جایگزین‌های سالم‌تر برای نوشابه رژیمی

توصیه روتنستین این است که نوشابه رژیمی را با گزینه‌ای سالم‌تر جایگزین کنید. او می‌گوید: گرچه پیدا کردن جایگزینی با

طعم، گاز و حسی مشابه که این نوشیدنی‌ها در دهان ایجاد می‌کنند، می‌تواند سخت باشد، گزینه‌های سالم‌تری وجود

دارند که می‌توان به آن‌ها فکر کرد.

روتنستین می‌گوید: می‌توانید کمی آب‌لیمو یا لیموترش به آب گازدار اضافه کنید که هم طعمی خوشایندی ایجاد کند و هم

ویتامین ث مفید برای سیستم ایمنی و سلامت قلب را تامین کند.

چای سبز گازدار هم گزینه‌ای دیگر است، زیرا علاوه بر گاز، خاصیت ضدالتهابی طبیعی دارد.

فریریچ هم به علاقه‌مندان نوشیدنی‌های گازدار، آب گازدار بدون طعم یا نوشیدنی‌های گازدار کم‌شیرین را توصیه می‌کند و

می‌افزاید که اگر برای کافئین موجود در نوشابه‌های رژیمی آن‌ها را مصرف می‌کنید، آن را با چای یا قهوه کم‌شیرین جایگزین کنید.

این نوشیدنی‌ها منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی و مقداری کافئین‌ هستند و در این میان، چای سبز خواص

ضدالتهابی قابل‌توجهی هم دارد.

در نهایت، متخصصان همگی معتقدند که بهترین نوشیدنی، آب ساده است. فریریچ می‌گوید: بسیاری از ما می‌توانیم از

نوشیدن کمی آب بیشتر در طول روز بهره‌مند شویم.

آبرسانی کافی به بدن برای تامین انرژی، سلامت دستگاه گوارش و سلامت پوست، مو و ناخن‌ها بسیار مهم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا