گوناگون

مسعود فروتن: عادت ندارم از کتابم پول به دست بیاورم

نویسنده «بانوی زیبای من» با اعلام اینکه عادت ندارد از کتابش پول به دست بیاورد، گفت: فقط می‌خواهم که کتاب منتشر شود تا تفکرم را پخش کنم، این کتاب می‌تواند گزینه مناسبی برای تعطیلات نوروز باشد.

به گزارش آیینه فردا، مسعود فروتن درباره شباهت عنوان جدیدترین کتابش «بانوی زیبای من» با یکی از کتاب‌های جرج برنالد شاو (نمایش‌نامه‌نویس و منتقد ادبی ایرلند) توضیح داد: من آن کتاب را نخواندم، اما در دوران دانشجویی فیلمی با عنوان «بانوی زیبای من» My fair lady به کارگردانی جرج کیوکر دیدم که آدری هپبورن و رکس هریسون در آن بازی می‌کردند. اسم این فیلم برای من جذاب بود، بازیگر آن در جوانی و هم اکنون زیبا است. این اسم برای نسل ما خاطره برانگیز است پس عکسی از آن فیلم را که عکسی از آدری هپبورن بود برای جلد کتاب استفاده کردیم.

نویسنده کتاب «بانوی زیبای من» با اشاره به اینکه این کتاب ماجرای عشق و علاقه یک پسر جوان دانشجو به یک بانوی جاافتاده سینمایی قبل از انقلاب است، ادامه داد: پسر جوان از شهرستان آمده و دانشجو است و با دیدن آن خانم دل به او می‌بندد. پدر و مادر پسر جوان در حادثه از بین رفتند و عمویش مسئول نگهداری او شد، اما زن عمو به دلیل اینکه می‌گفت این پسر جوان نامحرم است در خانه چادر سرش می‌کرد، پسر تا این اندازه زن ندیده بزرگ شد.

به گفته او پسر جوان داستان، کنکور می‌دهد و در تهران قبول می‌شود. پسر در تهران کارهای هنری و دانشجویی انجام می‌دهد و با زن حدود ۴۰ ساله آشنا می‌شود. جایی زن احساس می‌کند که اتفاقی رخ می‌دهد و آنجا است که باید تکلیف را معین کند.

این روزها با ذهنم کلنجار می‌روم

فروتن با تاکید بر اینکه در زمان نوشتن به مخاطب فکر نمی‌کند، ادامه داد: برای سینمای کمدی ایران نمی‌نویسم که لازم داشته باشد به مخاطبان فکر کنم. در این روزها با ذهنم کلنجار می‌روم تا قصه بعدی را از ذهنم بیرون بیاورم و آن را بنویسم؛ زیرا داستان پیچیده‌ای دارد، داستان از این قرار است که خانمی دختر ۲۰ ساله دارد و دختر عاشق استادش می‌شود. او می‌خواهد دختر را به واقعیت نزدیک کند و اجازه ندهد که این اتفاق بیفتد، زیرا با اینکه چنین مساله‌ای در جامعه رخ می‌دهد، اما آن مادر اعتقاد دارد به قول سعدی: جوان را اگر تیری در پهلو نشیند به که پیری.

او افزود: به این قصه فکر و قبل از نوروز شروع به نوشتن آن می‌کنم.

این کارگردان سینما ادامه داد: در کتاب بعدی می‌خواهم زندگی خواهرم را بنویسم، این زن‌ها هستند که زندگی را می‌سازند و ما بیشتر با مادرها نسبت به پدرها، بزرگ شدیم. همیشه هر چه می‌خواستیم باید به مادر می‌گفتیم که از پدر بخواهد.

کتاب دکوپاژ شده نوشته شده است

فروتن با بیان اینکه در ابتدا می‌خواست «بانوی زیبای من» را به شکل فیلم منتشر کند، ادامه داد: با محمدرضا هنرمند صحبت کردم و او گفت که اجازه فیلم شدن این ایده را نخواهند داد. داستان اصلی را سال‌ها پیش روی کاغذ نوشته بودم و چند وقت پیش فکر کردم قصه آن را بنویسم. هادی مرزبان کارگردان تئاتر گفت تو دکوپاژ شده (اصطلاحی فرانسوی در سینما است که به فرایند تجزیه یک فیلمنامه به اجزای بصری آن اشاره دارد. عملکرد دکوپاژ این است که داستان نوشته شده را به پلان ترجمه می‌کند) نوشتی و می‌توان از روی کتاب فیلم ساخت.

به گفته نویسنده کتاب «بانوی زیبای من» این قصه از زبان دو نفر تعریف می‌شود، ابتدا پسر داستان را تعریف می‌کند و بعد ماجرا را بانو تعریف می‌کند. یک ماجرا را دو نفر از دیدگاه خود تعریف می‌کنند و دو برداشت از آن انجام می‌شود.

به تک تک زن‌های اطرافم می‌پردازم

فروتن پیش از «بانوی زیبای من»، کتاب «عزیز جون» را نوشته بود و در نظر دارد، کتاب بعدی را هم درباره یک زن بنویسد، او درباره چرایی توجه به زنان در آثارش توضیح داد: کتاب قبلی «عزیز جون» بود، آن خانم «عزیز جونِ» ما بود و به نوعی خواهرخوانده مادرم و از همه‌کس عزیزتر بود. زن‌ها در زندگی انسان‌ها مؤثرند، در زندگی همه ما، نسل‌های مختلف زن‌ها تاثیر فراوانی داشتند و نقش دارند و برای همین به تک تک زن‌های اطرافم می‌پردازم.

به گفته این نویسنده، کتاب قبلی «عزیز جون» با اینکه مفصل بود خوب فروش رفت و ناشر از چاپ آن راضی بود. این کتاب صفحات کمی دارد و می‌تواند جالب باشد و برای همین روز رونمایی از کتاب تعداد قابل توجهی فروش رفت.

او ادامه داد: عادت ندارم از کتابم پول به دست بیاورم و فقط می‌خواهم که کتاب منتشر شود می‌خواهم که تفکرم را منتشر و پخش کنم. کتاب «بانوی زیبای من» می‌تواند گزینه مناسبی برای تعطیلات نوروز باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا