اجتماعی

ناهار پاییزی سالم و مقوی؛ طرز تهیه سوپ ماش سریع و خوش‌طعم

با فرارسیدن فصل پاییز و خنک‌تر شدن تدریجی هوا، هیچ چیز به اندازه یک کاسه سوپ گرم و دلچسب برای ناهار یا شام نمی‌چسبد. سوپ، که در انواع رستوران‌ها و خانه‌ها به عنوان پیش‌غذا یا غذای اصلی سرو می‌شود، به دلیل داشتن سبزیجات، حبوبات و مواد لبنی، ارزش غذایی بالایی دارد. در این مطلب، دستور پخت سوپ ماش را که یک سوپ گیاهی، بسیار مقوی و خوشمزه است، برای روزهای سرد پاییزی به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش آیینه فردا، برای تهیه این سوپ لذیذ به مواد زیر نیاز دارید:

 

ماش: 250 گرم

 

پیاز درشت: 1 عدد

 

سیر: 2 حبه

 

جو پرک (خیسانده شده): 5 قاشق غذاخوری

 

روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری

 

قارچ: 5 عدد

 

جعفری خرد شده: 1 لیوان

 

رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری

 

گوجه فرنگی (رنده/پوره شده): 2 عدد

 

قرص استاک مرغ: 2 عدد (یا 2 لیوان آب مرغ)

 

آب لیمو ترش: 2 قاشق غذاخوری

 

نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و پاپریکا: به میزان لازم

 

طرز تهیه سوپ ماش خوشمزه

پخت ماش

 

ماش خیس‌خورده را با دو لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا کاملاً بپزد.

 

تهیه پایه سوپ (پیاز و ادویه‌ها)

 

پیاز رنده‌شده را با روغن زیتون (یا روغن معمولی) در قابلمه مناسب تفت دهید تا سرخ شود.

 

سیر رنده‌شده، نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و پاپریکا را اضافه کرده و سی ثانیه تفت دهید.

 

رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید.

افزودن گوجه، جو و استاک

 

گوجه‌فرنگی‌های رنده یا پوره شده را اضافه کرده و یک دقیقه با مواد دیگر تفت دهید.

 

جو پرک خیسانده شده را اضافه کرده و هم بزنید.

 

قرص‌های استاک را در دو لیوان آب جوش حل کرده و به قابلمه اضافه کنید.

 

درب قابلمه را بگذارید تا جو با حرارت کم بپزد.

 

اضافه کردن ماش و قارچ

 

بعد از 30 تا 45 دقیقه، ماش پخته را اضافه کرده و هم بزنید.

 

درب قابلمه را ببندید تا سوپ به آرامی بجوشد.

 

15 دقیقه بعد، قارچ خرد شده را اضافه کنید و اجازه دهید سوپ به مدت 20 دقیقه دیگر بجوشد.

 

مرحله پایانی و سرو

 

در نهایت، جعفری خرد شده را به سوپ اضافه کرده و 5 دقیقه بعد شعله را خاموش کنید.

 

قبل از سرو، آب لیمو ترش را درون سوپ بریزید.

 

سوپ را در ظرف سرو بکشید و گرم نوش جان کنید.

نکات مهم برای کیفیت بهتر سوپ

ماش (Mung Bean) و پروتئین: ماش بومی هندوستان است و منبع بسیار غنی پروتئین (حدود 16.3 گرم در هر پیمانه) محسوب می‌شود، که آن را به یک گزینه عالی برای گیاه‌خواران تبدیل می‌کند.

 

نکته خرید: برخی انواع ماش ممکن است “سنگی” باشند و هرگز نپزند. برای اطمینان، می‌توانید یک پیمانه از ماش را قبل از استفاده اصلی، جداگانه بپزید و کیفیت آن را بررسی کنید.

 

استاک (Stock) یا آب مرغ

 

استاک (آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات) طعم غذا را بسیار بهبود می‌بخشد. می‌توانید آن را آماده خریداری یا در منزل تهیه کنید.

 

نکته نمک: استاک‌های آماده معمولاً حاوی نمک هستند. در صورت استفاده، ابتدا سوپ را مزه کنید و اگر نیاز بود، در پایان نمک اضافه کنید.

 

جایگزین: به جای قرص استاک، می‌توانید از دو لیوان آب مرغ استفاده کنید.

 

خواص و خرید قارچ

 

قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان است و در تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر است.

 

نکات خرید قارچ سالم

 

باید تا حدودی سنگین باشد؛ قارچ سبک و توخالی سالم نیست.

 

کلاهک آن نباید شکاف داشته باشد.

 

از خرید قارچ‌هایی که لکه قهوه‌ای دارند، خودداری کنید و در صورت خرید، حتماً پخته مصرف نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا