پرتغالهای رنگ شده چه خطری برای سلامتی دارند؟
خشکسالی موجب برخی مشکلات شده و تولیدکنندگان را ناچار به برداشت زودتر محصول کرده که برای یکنواختی ظاهری میوه، از رنگ در دمای کنترلشده و در برخی موارد گاز اتیلن استفاده میشود؛ موضوعی که پیشتر در نارنگی نیز گزارش شده است.

به گزارش آینه فردا به نقل از همشهری آنلاین، در پی انتشار ویدیویی در شبکههای اجتماعی مبنی بر رنگدهی پرتقالها، معصومه رشیدی، کارشناس بخش رنگ آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو اعلام کرد: بررسیهای اولیه روی نمونههای دریافتی نشان میدهد تا این مرحله شواهدی مبنی بر ایجاد تغییر در بخش خوراکی میوه مشاهده نشده است. با این حال، برای اعلام نظر نهایی، دریافت نمونه محلول رنگ مورد استفاده جهت بررسی آزمایشگاهی ضروری است.
رشیدی با بیان این که پیش از این نمونهای از پرتقالهای مورد گزارش برای بررسی تخصصی به آزمایشگاه مرجع ارسال شده بود عنوان کرد: رنگ مشاهده شده روی پوست پرتقال رفتار غیرمعمولی داشته و هنگام تماس با نایلون منتقل میشده، اما با وجود تلاشهای متعدد، جداسازی آن با روشهای رایج آزمایشگاهی امکانپذیر نشده است. این ویژگی نشان میدهد که ماده مورد استفاده در آب حل نمیشود و بر سطح پوست باقی می ماند. در مواردی که پرتقال همراه با پوست وارد دستگاههای آبگیری شده و در تماس با آب قرار میگیرد، توجه به این موضوع اهمیت دارد، اما برای مصرفکنندگان عادی که میوه را پوستگیری میکنند، براساس شواهد موجود نگرانی قابل توجهی مطرح نیست
به گفته رشیدی، خشکسالی موجب برخی مشکلات شده و تولیدکنندگان را ناچار به برداشت زودتر محصول کرده که برای یکنواختی ظاهری میوه، از رنگ در دمای کنترلشده و در برخی موارد گاز اتیلن استفاده میشود؛ موضوعی که پیشتر در نارنگی نیز گزارش شده است.
رشیدی همچنین بیان کرد: رنگ نمونه بررسیشده در آب حل نشده و لایه سفید زیر پوست میوه دچار تغییر رنگ نشده که این موضوع نشاندهنده عدم تأثیر بر بخش خوراکی میوه است.
کارشناس بخش رنگ سازمان غذا و دارو تاکید کرد: در ابتدا احتمال استفاده از رنگهای مصنوعی مطرح بود، اما بررسیهای انجامشده این فرضیه را رد کرده است.نبود نمونه محلول رنگ، مانع انجام آزمونهای تکمیلی شده و در صورت تأمین نمونه، بررسی دقیقتر انجام خواهد شد. در حال حاضر، براساس شواهد موجود، هیچ نشانهای مبنی بر بروز خطر برای مصرفکنندگان گزارش نشده است.


