
به گزارش آیینه فردا، به گفته کارشناسان افرادی با خوردن موز سردرد میگیرند که به تیرامین حساسیت داشته باشند. بر این اساس، موز هر چه رسیدهتر باشد، تیرامین بیشتری دارد و افراد حساس، سردرد شدیدتری میگیرند. با افزایش سنموز، سطح تیرامین بیشتر میشود. مطالعات نشان داده است که پوست موزتیرامین بیشتری نسبت به پالپ موز دارد.
ینابراین از خوردن رشتههای چسبیده به پوست داخلی موز، خودداری کنید.
گفتنی است تیرامین یک مونوآمین مشتق از اسید آمینه تیروزین است که بهطور طبیعی در تعدادی از غذاها وجود دارد. این ماده در اثر شکستن زنجیره پروتئینی غذاهای مانده به وجود میآید. تیرامین با آزاد سازی کاتکول آمینها اثرات سمپاتیکی (از جمله افزایش فشار خون) ایجاد میکند.
به ویژه در مصرف همزمان غذاهای حاوی تیرامین با داروهای مهارکننده مونو آمین اکسیداز (MAOI) خطر ایجاد افزایش فشار خون اورژانسی را بالا میبرد بنابراین باید از مصرف همزمان آنها پرهیز شود.