تحریمهای جدید نفتی آمریکا علیه هفت نهاد و دو کشتی ایرانی
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که در راستای سیاست فشار حداکثری، تحریم های جدیدی را علیه هفت نهاد و دو کشتی ایران اعمال کرده است.

به گزارش آیینه فردا،مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در بیانیه ای مدعی شد که این تحریم ها، فشار حداکثری علیه «معامله گران غیرقانونی فرآورده های نفتی و پتروشیمی ایران» است.
وزیر خارجه آمریکا با تکرار ادعاها علیه واشنگتن مدعی شد: حکومت ایران همچنان به دامن زدن به درگیریها در خاورمیانه، پیشبرد برنامه هستهای خود و حمایت از شرکا و گروههای وابسته خود ادامه میدهد.
روبیو ادعا کرد: امروز، آمریکا در حال اتخاذ اقداماتی برای جلوگیری از جریان درآمدی است که حکومت ایران از آن برای تأمین مالی این فعالیتهای بیثباتکننده استفاده میکند. وزارت امور خارجه تحریمهایی را علیه هفت نهاد فعال در تجارت فرآوردههای نفتی و پتروشیمی ایران اعمال میکند و دو کشتی را به عنوان اموال مسدود شده معرفی میکند.
وزیر خارجه آمریکا در ادامه مدعی شد: این اقدام شامل تحریم چهار فروشنده محصولات پتروشیمی ایران و یک خریدار است که صدها میلیون دلار درآمد غیرقانونی برای فعالیتهای بیثباتکننده ایران ایجاد کردهاند. این شرکتها محصولات پتروشیمی ایران را به کشورهای ثالث ارسال میکنند و ایران را قادر میسازند تا از تحریمها فرار کند و به کسب درآمد ادامه دهد.
وزارت امور خارجه آمریکا همچنین گفت: یک شرکت مدیریت دریایی را به دلیل حمل فرآوردههای نفتی ایران تحریم میکند. دو کشتی تحت مدیریت این شرکت نیز به عنوان اموال مسدود شده معرفی شدهاند. صادرات بخش انرژی ایران توسط شبکهای از چنین عاملان حمل و نقل غیرقانونی در مناطق متعدد امکانپذیر میشود که از طریق عدم شفافیت و فریب، فرآوردههای نفتی ایران را برای فروش به خریداران در آسیا بارگیری و حمل میکنند.
وزارت امور خارجه آمریکا افزود: علاوه بر این، یک شرکت بازرسی محموله مستقر در ایران را تحریم میکند. چنین شرکتهایی توسط خریداران و عاملان حمل محموله به عنوان بازیگران شخص ثالث به کار گرفته میشوند تا از بارگیری درست محموله خریداری شده اطمینان حاصل کنند. با انجام این کار، آنها خطری را که ناقضان تحریم های آمریکا با آن مواجه هستند، کاهش میدهند و در نتیجه نقش مهمی در زنجیرههای تأمین محصولات انرژی غیرقانونی ایران ایفا میکنند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که در دور دوم ریاست جمهوری خود بارها برای رسیدن به توافق با ایران ابراز امیدواری کرده، ۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ با امضای یادداشتی برای تداوم سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد که آماده گفتگو با رئیس جمهوری ایران است. او با بیان این ادعا که برای امضای این یادداشت «دچار تردید» بوده است، مدعی شد: «این برای ایران خیلی سخت است. امیدوارم مجبور نباشیم خیلی از آن استفاده کنیم.» باید دید آیا میتوانیم به توافقی با ایران برسیم؟
مقامات دولت آمریکا همچنان اظهارات و اقدامات متناقض خود را تکرار و ضمن تهدید به اقدام نظامی، خواستار مذاکره مستقیم با جمهوری اسلامی ایران هستند.
دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به میزبانی عمان، روز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ در مسقط برگزار شد و دو طرف نتیجه گفتوگوها را سازنده و رو به جلو توصیف کردند. دور دوم گفتوگوها نیز روز شنبه ۳۰ فروردین ماه در شهر رم ایتالیا به میزبانی عمان برگزار و دور سوم مذاکرات شنبه ششم اردیبهشت ماه در عمان برگزار شد.
گفتوگوهای سیاسی میان دو طرف، سومین دور از این نوع مذاکرات محسوب میشود، در حالی که مذاکرات فنی، نخستین دور گفتوگوهای فنی بین دو کشور بود.
به گفته وزیر خارجه ایران، دور بعدی مذاکرات، احتمالا شنبه ( ۱۳ اردیبهشت ماه) خواهد بود و جزئیات آن را دولت میزبان که عمان است تنظیم کرده و به اطلاع دو طرف میرساند.
ریاست هیات مذاکره کننده ایران را سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران و ریاست هیات آمریکایی را «استیو ویتکاف» نماینده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه بر عهده داشت./ایرنا