اجتماعی

انبه و قند خون: تحقیقات تازه باورهای قدیمی را می‌شکنند!

دو تحقیق بالینی تازه، یک باور رایج درباره تغذیه را به چالش کشیده و نشان می‌دهند که مصرف انبه به جای کربوهیدرات‌هایی مانند نان، می‌تواند سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بهبود بخشد. این یافته‌ها، دریچه‌ای جدید به روی بیماران دیابتی می‌گشاید و ممکن است به آن‌ها اجازه دهد که بدون نگرانی از این میوه پرطرفدار لذت ببرند.

به گزارش آینه فردا،بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، حدود ۸۳۰ میلیون نفر در سراسر جهان دیابت دارند. از این تعداد، ۹۰ درصد مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند. که در این بیماری، بدن فرد به انسولین مقاوم شده یا به اندازه کافی آن را تولید نمی‌کند.

در هند، بیش از ۷۷ میلیون بزرگسال با دیابت نوع ۲ زندگی می‌کنند. و ۲۵ میلیون نفر دیگر نیز در وضعیت پیش‌دیابت قرار دارند. به گفته یک متخصص دیابت در بمبئی، یکی از سوالات پرتکرار بیماران این است. که آیا می‌توانند انبه، که بخشی جدایی‌ناپذیر از فرهنگ غذایی آن‌هاست، مصرف کنند یا نه.

  • باورهای غلط رایج درباره انبه و دیابت:

    • بسیاری از مردم معتقدند که افراد دیابتی باید به طور کامل از مصرف انبه پرهیز کنند.
    • برخی دیگر نیز فکر می‌کنند که این میوه می‌تواند “دیابت را درمان کند”.

پژوهش‌ها چه می‌گویند؟

دو تحقیق جدید در این زمینه، نتایج جالبی به دست آورده‌اند:

  • مطالعه اول: در یک مطالعه مقدماتی روی ۹۵ نفر، مشخص شد .که سه نوع انبه هندی (سافدا، داشهاری و لانگرا) در مقایسه با نان سفید، پاسخ‌های گلیسمی مشابه یا حتی پایین‌تری ایجاد کردند.
  • مطالعه دوم: در یک تحقیق دیگر که در آن قند خون افراد مبتلا و غیرمبتلا به دیابت نوع ۲ به مدت سه روز به صورت مداوم پایش شد، مشاهده شد که وقتی نان با انبه جایگزین می‌شود، نوسانات قند خون پس از غذا به طور قابل‌توجهی کمتر می‌شود.

پاسخ گلیسمی به تأثیری اشاره دارد که یک غذا بر سطح قند خون (گلوکز) پس از مصرف می‌گذارد. این نتایج نشان می‌دهد که جایگزینی کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده با میوه‌هایی مانند انبه، می‌تواند به مدیریت بهتر سطح قند خون کمک کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا