اجتماعی
پلو شوشتری با فیله مرغ؛ یک غذای رنگی، خوشمزه و مجلسی
اگر از یکنواختی برنامه غذایی خود خسته شدهاید و به دنبال یک تنوع جذاب برای سفره خانواده یا مهمانیهای خود هستید، پلوهای مخلوط ایرانی همیشه یک انتخاب محبوب و مناسب هستند. در این مطلب، با طرز تهیه یکی از پلویهای رنگین و خوشطعم جنوبی، یعنی پلو شوشتری با فیله مرغ، همراه ما باشید.

به گزارش آینه فردا، مواد اولیه مورد نیاز (برای ۴ نفر)
| ماده اولیه | میزان |
| برنج | ۳ پیمانه |
| لوبیا چشم بلبلی | ۱ پیمانه |
| شوید تازه | ۳۰۰ گرم |
| فیله مرغ | ۱۶ عدد |
| پیاز متوسط | ۲ عدد |
| سیر | ۳ حبه |
| زعفران دم کرده غلیظ | ۴ قاشق غذاخوری |
| زردچوبه | ۱ قاشق مرباخوری |
| آبلیمو تازه | ۲ قاشق غذاخوری |
| فلفل قرمز | ۱ قاشق چایخوری |
| نمک | به میزان لازم |
| کره سرد | ۵۰ گرم |
| کره یا روغن مایع | به میزان لازم |
نکات کلیدی در تهیه مواد اولیه
برای به دست آوردن بهترین نتیجه در پخت پلو شوشتری، به نکات زیر در آمادهسازی مواد اولیه توجه کنید:
نکات مربوط به برنج
- خیس کردن
- برنج شسته شده را با آب گرم و نمک (کمی شورتر از حد معمول) به مدت حداقل ۳ ساعت خیس کنید. در صورت امکان، این کار را از شب قبل انجام دهید.
- پخت (آبکش کردن)
- آب را در قابلمه تا دو سوم پر کرده و روی حرارت قرار دهید. پس از جوش آمدن آب، نمک و برنج خیسخورده را (بدون آب نمک) اضافه کنید.
- حرارت را متوسط رو به زیاد نگه دارید و درب قابلمه را نگذارید.
- پس از جوش آمدن دوباره آب، چند بار با دقت برنج را هم بزنید تا دانهها باز شوند (مراقب باشید خرد نشود).
- زمان پخت معمولاً ۱۰ تا ۱۴ دقیقه است. زمانی برنج آماده آبکش کردن است که دانههای آن نرم شده ولی مغز آن هنوز سفت باشد.
-
شستوشو پس از آبکش کردن
- پس از آبکش کردن، اجازه دهید آب آن کاملاً گرفته شود.
- سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت متوقف شود و نمک اضافی از دانهها خارج شود.
- ترفند قد کشیدن بیشتر: برای قد کشیدن بیشتر برنج، وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آرامی از اطراف قابلمه به برنج اضافه کنید تا به آن شوک وارد شود.
نکات مربوط به شوید
- بهتر است سبزی را با دست خرد کنید. خرد کردن با سبزی خردکن باعث خارج شدن آب سبزی و پس دادن رنگ آن به برنج میشود.
*نکات مربوط به پیاز
- بهترین پیاز برای پخت و پز، پیاز زرد است.
- پیاز سفید ملایمتر است و میتوان آن را خام در سالاد استفاده کرد.
- پیاز قرمز فیبر بیشتر و طعم کمتری دارد و برای تزئین، کبابی کردن و سالاد مناسب است و معمولاً برای پخت و پز غذاهای اصلی به کار نمیرود.
نکات مربوط به زعفران
- همیشه از زعفران دمکرده غلیظ استفاده کنید.
- روش دم کردن (شوک یخ)
- زعفران را بدون قند یا شکر کاملاً پودر کنید.
- به ازای هر ۱ قاشق چایخوری زعفران، ۲ قاشق سوپخوری آبجوش و ۲ تکه یخ اضافه کنید (یخ باعث شوک و رنگدهی بیشتر میشود).
- نگهداری: زعفران دمکرده را در ظرف دردار و در فریزر نگهداری کنید و موقع مصرف اجازه دهید در دمای محیط یخزدایی شود.
طرز تهیه پلو شوشتری
۱. آمادهسازی لوبیا و فیله مرغ
- لوبیا: لوبیا چشم بلبلی را پاک کرده، خیس کنید. آب آن را خالی کرده و بپزید.
- مرغ
- فیلههای مرغ را به اندازه مناسب برش دهید.
- آنها را با پیاز، نمک، فلفل قرمز، زعفران، زردچوبه، آبلیمو و روغن مزهدار کرده و چند ساعت در یخچال بگذارید.
- سپس فیلهها را در تابه با کمی روغن قرار دهید. درب ظرف را ببندید تا مرغ با آب خودش پخته شود.
- مرغها را زیر و رو کنید تا یکنواخت سرخ شوند. (میتوانید به جای روغن از کره استفاده کنید.)
۲. تفت دادن مواد میانی
- پس از پخت کامل مرغ و سرخ شدن آن، سیر رنده شده، شوید خرد شده و لوبیای پخته را به آن اضافه کنید.
- مواد را با هم تفت دهید و اجازه دهید روی حرارت بماند تا آب آن کاملاً کشیده شود (زیرا آب زیاد باعث نرم شدن برنج میشود).
۳. چیدن و دم کردن پلو
- در یک قابلمه مناسب، کمی روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- تهدیگ دلخواه خود (توصیه میشود تهدیگ سیبزمینی) را بچینید.
- لایهبندی
- سه کفگیر برنج بریزید.
- یک کفگیر از مواد تفت داده شده (مرغ، لوبیا، شوید) را وسط برنج بریزید.
- کمی زعفران اضافه کنید.
- این لایهبندی را تا اتمام برنج و مواد ادامه دهید.
- افزودن کره
- برای جلوگیری از روغنی شدن تهدیگ، به جای آب و روغن از کره سرد استفاده کنید. کره را به صورت نازک خرد کرده و روی سطح برنج اضافه کنید. (اگر طعم کره را دوست ندارید، از ترکیب آب و روغن استفاده کنید.)
- دمگذاری
- در نهایت، نصف استکان آب از دور برنج اضافه کنید.
- حدود ۵ دقیقه روی حرارت متوسط بگذارید تا بخار برنج بلند شود.
- سپس حرارت را کم کرده و حدود ۲۰ دقیقه اجازه دهید تا پلو کاملاً دم بکشد.



