طرز تهیه سوپ فندق؛ دستور غذایی کلاسیک اروپایی
سوپ فندق نوعی سوپ کرمی بسیار خوشمزه و مقوی است که از موادی مانند فندق، تره فرنگی، زردک و... تهیه میشود.

به گزارش آیینه فردا به نقل از فرارو، سوپ یکی از محبوبترین پیشغذاهای دنیاست که در بسیاری از رستورانها به صورت پیشغذا و غذای اصلی در انواع و طعمهای گوناگون سرو میشود. سوپ همچنین به دلیل داشتن سبزیجات، مرغ، حبوبات و مواد لبنی مثل شیر و خامه ارزش غذایی بالایی دارد و میتواند جایگزین مناسبی برای غذای اصلی بهخصوص وعده شام باشد.
با فرا رسیدن فصل پاییز و سرد شدن تدریجی هوا میتوانید تهیه سوپ را که غذایی گرم و دلچسب برای این فصل است، در برنامه غذایی خانواده قرار بدهید. سوپ فندق همان سوپ مشهوری است که در انیمیشن گیسو کمند میدیدیم راپونزل در قلعه معروفش آن را برای نامادری میپخت و این سوپ در اروپا بسیار محبوب است. زردک که از مواد اصلی این سوپ است، نوعی هویج زرد است که اولین بار رومیان باستان آن را کشف کردند. سوپ فندق بسیار خوشمزه و مقوی است و تاثیر زیادی در تقویت استخوانها و تنظیم فشار خون دارد. اگر میخواهید این سوپ خاص و خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه سوپ فندق همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه سوپ فندق
- زردک یا هویج زرد: 4 عدد
- فندق بدون پوست: نصف پیمانه
- تره فرنگی: 1 عدد
- سیب زمینی: 1 عدد
- سیر: 2 حبه
- قرص استاک مرغ یا آب مرغ: 2 لیوان
- خامه صبحانه: 2 قاشق غذاخوری
- قارچ خرد شده: 5 عدد
- کره: 20 گرم
- نمک، فلفل سیاه، آویشن و پودر رزماری: به میزان لازم
طرز تهیه سوپ فندق
![]()
برای درست کردن این سوپ خوشمزه ابتدا سیب زمینی را پوست و به صورت مکعبی خرد کنید.
زردک را پوست و خرد کنید. تره فرنگی را هم خرد کنید.
کره را داخل قابلمه بیندازید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا نرم شود، سپس سبزیجات خرد شده را اضافه کنید و کمی با کره تفت بدهید.
مقداری نمک، فلفل سیاه، پودر آویشن و پودر رزماری بریزید و در آخر فندق پوست گرفته و آب مرغ را اضافه کنید.
درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا سبزیجات بپزد و نرم شود.
بعد از اینکه سبزیجات کاملا پخت، مواد را با گوشتکوب برقی خیلی خوب بزنید تا کاملا میکس و یکدست شود.
اجازه بدهید سوپ ده دقیقه دیگر بجوشد.
در آخر قارچ خرده شده را همراه با خامه صبحانه اضافه کنید و هم بزنید و 5 دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید.
سوپ را داخل ظرف سرو بکشید و روی آن را با فندق خرد شده و کمی جعفری خرد شده تزیین کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ تره فرنگی معمولا کمی شن دارد، بنابراین بهتر است بعد از خرد کردن آن را بشویید تا لایههای داخلی تره فرنگی کاملا تمیز شود. برای این کار تره فرنگیهای خرد کرده را داخل یک کاسه آب سرد بریزید و آبکش کنید و حداقل دوبار این کار را انجام بدهید.
ـ استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوانها به همراه سبزیجات ساقهای و تعداد محدودی ادویه تهیه میشوند. استاک در انواع سوپها، انواع سسها، خورشتها و البته بسیاری از غذاهای دیگر مورد استفاده قرار میگیرد و تأثیر بسیاری در طعم و مزه غذاها دارد. میتوانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکتها خریداری کنید. به این نکته توجه داشته باشید که در ترکیبات استاک نمک وجود دارد؛ پس در صورتیکه از آن استفاده میکنید، در آخر غذا را مزه کنید و اگر نیاز بود، نمک اضافه کنید. به جای قرص استاک میتوانید از دو لیوان آب مرغ استفاده کنید.
ـ قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و… است، همچنین در پیشگیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راههای تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ همچنین بهتر است قارچهایی را که روی پوست آنها لکه قهوهای دارند، خریداری نکنید و اگر خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید.



