داغگوناگون

طرز تهیه انواع پنکیک خانگی برای صبحانه

پنکیک یکی از انواع صبحانه های خوشمزه بین المللی است که به دلیل اینکه در تابه های کوچک تهیه می شود با نام پنکیک شهرت یافته است.

به گزارش آیینه فردا، پنکیک یکی از انواع صبحانه های خوشمزه بین المللی است که به دلیل اینکه در تابه های کوچک تهیه می شود با نام پنکیک شهرت یافته است. پنکیک انواع بسیار متنوعی دارد و در کشورهای مختلف با روش های متنوعی پخته می شود که معمولا به عنوان میان وعده، عصرانه و بیشتر صبحانه سرو می شود. البته نوعی پن کیک هم وجود دارد که به عنوان پیش غذا سرو می شود و معمولا با گوشت یا مرغ تهیه می شود. در این دستور آموزش پنکیک به روش انگلیسی را برای شما عزیزان آماده کرده ایم که معمولا به همراه عسل، خامه و یا میوه های تازه فصل سرو می شود، برای مشاهده آموزش «طرز تهیه‌پنکیک خانگی» در ادامه با ما همراه باشید.

برای تهیه پنکیک صبحانه، تخم‌مرغ، شکر، وانیل و روغن را مخلوط کنید. آرد، بیکینگ‌پودر و نمک را الک کرده و به مواد اضافه کنید، سپس شیر را کم‌کم افزوده و هم بزنید تا مایه‌ای یکدست حاصل شود. تابه را چرب کرده و مایه را در آن بریزید. پس از ایجاد حباب روی سطح، پنکیک را برگردانید تا دو طرف طلایی شود. همه پنکیک‌ها را به همین روش بپزید و در نهایت با میوه، عسل، نوتلا یا مربا تزئین و سرو کنید.

مواد لازم مقدار برای ۸ پنکیک
آرد سفید ۱ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
وانیل نوک قاشق چایخوری
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
شکر ۳ قاشق غذاخوری
شیر ۱ پیمانه سرخالی
روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
نمک مقدار کمی

آماده‌سازی مایه تخم‌مرغ

برای تهیه پنکیک خوشمزه ابتدا تخم مرغ را در یک کاسه مناسب می ریزیم و آنرا کمی می زنیم تا بافت آن از هم جدا شود و کاملا با هم ترکیب شوند، سپس شکر را به همراه وانیل را به آن می افزاییم و مواد را با هم خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.

افزودن وانیل و روغن

یک نکته مهم در مورد اضافه کردن وانیل که باید مقدار بسیار کمی وانیل اضافه کنید، چون اگر وانیل بیشتر از حد باشد باعث تلخی طعم پنکیک‌ها می شود. در ادامه پس از اینکه مواد را خوب مخلوط کردیم روغن مایع را نیز به کاسه اضافه می کنیم.

همزدن و ترکیب مواد

حالا با همزن دستی مواد را به خوبی هم می زنیم تا مواد با هم یکدست شوند، سپس بکینگ پودر (جایگزین های بکینگ پودر) و مقدار خیلی کمی نمک را در یک ظرف جا دار با آرد سفید مخلوط می کنیم سپس مخلوط آرد را دو مرتبه الک می کنیم تا کاملا نرم شود.

اضافه کردن آرد و مخلوط کردن

در این مرحله مخلوط آرد را پس از الک کردن به کاسه حاوی تخم مرغ اضافه می کنیم و همگی مواد را خوب مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند سپس شیر را کم کم به مواد اضافه می کنیم و مداوم مواد را مخلوط می کنیم تا مایه پنکیک یکدست شود.

استفاده از شیر یا آب

در صورتی که شیر در دسترس ندارید یا به هر دلیلی نمی خواهید از شیر استفاده کنید می توانید از آب هم برای تهیه پن کیک استفاده کنید. پس از اینکه خمیر پن کیک آماده شد یک تابه بسیار کوچک به اندازه پنکیک روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید.

پختن پنکیک

سپس با مقدار کمی روغن مایع کف تابه را چرب کنید، حالا به اندازه یک ملاقه کوچک از مواد داخل تابه بریزید ( نیاز نیست خودتان مایه پن کیک را پخش کنید چون خودش باید به حدی شل باشد که خود به خود پخش شود ).

نکات پخت پنکیک

پس از اینکه یک سمت پنکیک به رنگ دلخواه رسید و حباب‌های ریزی روی سطح آن تشکیل شد، به آرامی با استفاده از یک کفگیر، آنرا برگردانید. اطمینان حاصل کنید که سمت دیگر پنکیک نیز به خوبی و یکنواخت طلایی و پخته شود. این کار را با دقت انجام دهید تا پنکیک شکل زیبای خود را حفظ کند.

آماده‌سازی تمام پنکیک‌ها

پس از پخت اولین پنکیک، فرآیند را برای باقی مایه تکرار کنید. هر بار مقدار کافی از مایه را در تابه ریخته و اجازه دهید تا کف آن به رنگ طلایی درآید سپس آن را برگردانید. تمامی پنکیک‌ها را با همین روش پخته و آماده کنید.

تزیین و سرو

پس از پخت تمام پنکیک‌ها، زمان آن رسیده است که آن‌ها را با تزئینات دلخواه سرو کنید. می‌توانید از انواع میوه‌های تازه فصل مانند توت‌فرنگی، موز، و آناناس استفاده کنید یا پنکیک‌ها را با عسل، انواع مربا، نوتلا و کره برای صبحانه‌ای لذیذ و دلچسب تزئین نمایید.

علت خمیر شدن پنکیک

علت خمیر شدن پنکیک می‌تواند به غلظت نامناسب مایه، هم زدن بیش از حد، استراحت ندادن به مایه، ریختن مقدار زیاد در تابه، داغ نبودن سطح تابه یا تنظیم نادرست حرارت شعله مربوط باشد. مایه پنکیک باید قوامی مانند ماست رقیق داشته باشد و پس از مخلوط شدن، ۱۵ تا ۳۰ دقیقه استراحت کند. همچنین، هنگام پخت، تابه باید گرم باشد و مایه در مقدار مناسب ریخته شود. تنظیم حرارت روی ملایم باعث پخت یکنواخت و جلوگیری از خام و خمیری شدن پنکیک می‌شود.

استفاده از شیر یا آب

سر آشپزهای معروف همگی توصیه می کنند برای تهیه پن کیک از شیر استفاده کنید زیرا شیر علاوه بر اینکه طعم بهتری به پن کیک شما می دهید باعث می شود پن کیک شما بافتی نرم داشته باشد و همچنین می توانید مدت زمان بیشتری آنرا بدون اینکه خشک شود نگهداری کنید.

پنکیک با کره

برای لذیذتر شدن طعم پنکیک می توانید مقداری کره هم به مایه آن اضافه کنید ، البته به دلیل اینکه شما می توانید پس از پایان پخت پنکیک ها کره را اضافه کنید می توانید پنکیک خود را بدون کره تهیه کنید، زیرا برخی افراد پنکیک را با کره دوست ندارند.

تزیین پنکیک

حالا که پنکیک خوشمزه‌ات رو آماده کردی، می‌تونی با چند تا ترفند ساده یه تزیین جذابم روش بزنی. مثلا می‌تونی از میوه‌های تازه مثل موز، توت‌فرنگی، یا بلوبری استفاده کنی تا هم خوش‌رنگ‌تر بشه، هم سالم‌تر. یه ذره عسل یا شکلات آب شده هم بریزی روش، دیگه نور علی نوره! اگه دوست داری پنکیکت یه طعم خاص داشته باشه، کمی پودر دارچین یا پودر قند بپاشی روش هم عالی می‌شه.

طرز تهیه پنکیک پفکی

در صورتی که تمایل دارید پنکیک های شما تخت نباشند و حالت پفکی مانند کیک داشته باشند می توانید نصف قاشق چایخوری بکینگ پودر به مایه پنکیک اضافه کنید. نکته دیگر اینکه برای اینکه خاصیت بکینگ پودر از بین نرود نباید آنرا بیش از حد مخلوط کنید.

پس از اینکه بکینگ پودر را به مایه پنکیک اضافه کردیم، باید سعی کنیم از هم زدن بیهوده مایه پنکیک خودداری کنیم، چون خاصیت بکینگ پودر از بین می رود. پس از اینکه شیر یا آب را به مواد اضافه کردیم باید فقط در حدی مواد را مخلوط کنیم که با هم یکدست شوند.

با پنکیک چی بخوریم؟

یک از سوالاتی که ممکن است ذهن شما را درگیر کرده باشد این است که با پنکیک چی بخوریم؟ پنکیک صبحانه به دلیل اینکه طعمی شیرین دارد، معمولا به همراه انواع مربا، خامه صبحانه، میوه های تازه، شکلات صبحانه، نوتلا و .. سرو می شود.نوع دیگری پنکیک وجود دارد که به عنوان میان وعده، پیش غذا و یا حتی غذای کامل سرو می شود که طعمی مانند نان دارد و به همین دلیل می توانیم آنرا به همراه مواد غذایی متنوعی مانند گوشت چرخ کرده، مرغ، سوسیس، کالباس و .. سرو کنیم.

پنکیک با ماست

برای درست کردن پنکیک با ماست، اول تخم‌مرغ‌ها رو با وانیل خوب هم بزن و بعد شکر، روغن و ماست رو اضافه کن. حالا آرد و بیکینگ پودر رو سه بار الک کن و به مواد اضافه کن و خوب هم بزن. تابه رو گرم کن و مایه پنکیک رو بریز تا حباب بزنه، بعد برگردون. وقتی پخت، پنکیک‌ها رو توی بشقاب بچین و با دستمال بپوشون که گرم بمونه. برای خوشمزه‌تر شدن پنکیک، به جای روغن از کره و به جای ماست معمولی از ماست پرچرب استفاده کن!

پنکیک موزی

برای تهیه پنکیک موزی، ابتدا مواد یخچالی را بیرون گذاشته تا هم‌دما شوند. موز را له کرده و با تخم‌مرغ، شکر، بیکینگ‌پودر و روغن مخلوط کنید، سپس شیر و آرد الک‌شده را اضافه کرده و هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود. تابه را گرم کرده و مایه را در آن بریزید، سپس تابه را کمی حرکت دهید تا پنکیک نازک‌تر شود. وقتی کناره‌ها حباب زد، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم بپزد. پنکیک‌های پخته را کنار هم قرار داده و در نهایت با عسل، نوتلا یا میوه تزئین کرده و سرو کنید.

پنکیک شکلاتی

برای تهیه پنکیک شکلاتی، آرد را با بیکینگ‌پودر، پودر کاکائو و نشاسته ذرت مخلوط و الک کنید. تخم‌مرغ، شکر و وانیل را هم زده، سپس شیر و روغن را به آرد اضافه کنید و مخلوط تخم‌مرغ را بیفزایید. پس از ۲۰ دقیقه استراحت، تابه نچسب را گرم کرده و مایه را در آن بریزید. وقتی کناره‌های پنکیک حباب زد، آن را برگردانید تا دو طرف طلایی شود. پنکیک‌ها را کنار هم بچینید و با نوتلا، عسل، مربا یا میوه‌های تازه تزئین و سرو کنید.

پن کیک مغزدار

برای تهیه پنکیک مغزدار، تخم‌مرغ و شکر را هم زده، سپس شیر، وانیل و بیکینگ‌پودر را اضافه کنید. آرد را کم‌کم افزوده و مخلوط کنید تا مایه‌ای با قوام کیک به دست آید. تابه را چرب کرده و کمی از مایه را بریزید، سپس مقداری نوتلا یا شکلات صبحانه روی آن اضافه کرده و لایه‌ای دیگر از مایه را روی آن بگذارید. پس از بسته شدن، پنکیک را برگردانید تا طرف دیگر نیز طلایی شود. با حرارت ملایم بپزید و گرم یا سرد سرو کنید.

پنکیک سیب و دارچین

برای تهیه پنکیک سیب و دارچین، تخم‌مرغ، شکر و وانیل را هم بزنید، سپس شیر و روغن را اضافه کنید. آرد، دارچین و بیکینگ‌پودر را ترکیب کرده و الک کنید، سپس به مایه بیفزایید و مخلوط کنید تا یکدست شود. سیب‌ها را به‌صورت حلقه‌ای برش زده و داخل مایه پنکیک بزنید، سپس در تابه چرب‌شده سرخ کنید تا دو طرف طلایی شود. پس از پخت، با شکلات ذوب‌شده یا مواد دلخواه تزئین و سرو کنید.

پن کیک به روش ژاپنی

برای تهیه پنکیک ژاپنی پفی، سفیده و زرده تخم‌مرغ را جدا کنید. سفیده‌ها را با نصف شکر هم بزنید تا فرم بگیرد و در یخچال بگذارید. زرده‌ها را با وانیل، بقیه شکر، روغن و شیر مخلوط کنید، سپس آرد، نشاسته ذرت و بیکینگ‌پودر را الک کرده و اضافه کنید. سفیده را در دو مرحله به مایه افزوده و به‌آرامی مخلوط کنید. تابه را گرم کرده و مایه را در آن بریزید، پس از پف کردن و پخت یک طرف، برگردانید. پنکیک‌های آماده را با نوتلا، عسل یا میوه سرو کنید.

پنکیک کشمشی

برای تهیه پنکیک کشمشی، تخم‌مرغ‌ها را هم زده تا حجیم شود، سپس شکر، وانیل، زعفران دم‌کرده، شیر و روغن را اضافه و مخلوط کنید. آرد و بیکینگ‌پودر را الک کرده و کم‌کم به مایه بیفزایید. کشمش‌ها را با آرد مخلوط کرده و درون مایه بریزید. تابه را چرب کرده، مایه را در آن ریخته و با حرارت ملایم بپزید تا دو طرف طلایی شود. در نهایت با عسل، شکلات صبحانه یا گردو تزئین کرده و سرو کنید.

پنکیک رژیمی

برای تهیه پنکیک رژیمی، جو پرک را آسیاب کرده و با بیکینگ‌پودر و نمک مخلوط کنید. تخم‌مرغ، وانیل، شیر، موز له‌شده، عسل و دارچین را ترکیب کرده و جو آسیاب‌شده را به آن بیفزایید تا مایه‌ای یکدست با غلظت مناسب حاصل شود. تابه را چرب کرده، مایه را در آن بریزید و با حرارت ملایم بپزید تا دو طرف طلایی شود. در نهایت، پنکیک‌ها را با عسل یا مواد دلخواه سرو کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا