پیشنهاد سردبیرگوناگون

آیا چربی دشمن عضله‌سازی شماست؟

مطالعه‌ای تازه درباره همبرگ، دانشمندان را شگفت‌زده کرد: گوشت کم‌چرب پس از تمرین، رشد عضلانی را بهتر از گوشت پرچرب با وجود مقدار پروتئین برابر افزایش داد.

به گزارش آینه فردا به نقل از scitechdaily، در این تحقیق، واکنش افراد فعال به تمرینات قدرتی بررسی شد، زمانی که پس از ورزش، وعده‌ای غذایی با پروتئین یکسان اما چربی متفاوت مصرف کردند. شرکت‌کنندگان یا همبرگ پرچرب یا کم‌چرب خوردند و پژوهشگران فعالیت عضله‌سازی را اندازه‌گیری کردند.

نتیجه نشان داد که سنتز پروتئین عضلانی فقط به مقدار پروتئین بستگی ندارد، بلکه نوع غذایی که آن را تأمین می‌کند نیز نقش مهمی دارد.

این یافته‌ها در نشریه American Journal of Clinical Nutrition منتشر شده‌اند.

غذاهای کامل در برابر پروتئین‌های فرآوری‌شده

نیکلاس برد، استاد حرکت‌شناسی دانشگاه ایلینوی، می‌گوید: «همه منابع پروتئین حیوانی با کیفیت بالا، اثر یکسانی ندارند.»

مطالعات قبلی نشان داده‌اند که مصرف تخم‌مرغ کامل پس از تمرین، سنتز پروتئین عضلانی را بهتر از سفیده تخم‌مرغ تحریک می‌کند. همچنین، ماهی سالمون عملکرد بهتری نسبت به ترکیب‌های فرآوری‌شده با نسبت‌های تغذیه‌ای مشابه داشته است.

نتیجه‌گیری؟ غذاهای کامل معمولاً محرک قوی‌تری برای عضله‌سازی هستند و حتی چربی موجود در آن‌ها گاهی می‌تواند مفید باشد.

طراحی همبرگ‌های آزمایشی

برای این مطالعه، پژوهشگران از تکنیک‌های پیشرفته برای ردیابی سنتز پروتئین در ۱۶ فرد جوان استفاده کردند. همبرگ‌ها با همکاری آزمایشگاه علوم گوشت دانشگاه ایلینوی تهیه شدند.

برد می‌گوید: «تنظیم دقیق نسبت‌های چربی یک سال زمان برد.» تمام گوشت از یک حیوان تهیه شد و پس از تحلیل تغذیه‌ای، همبرگ‌ها تا زمان مصرف منجمد شدند.

پیش از تمرین، به شرکت‌کنندگان آمینواسیدهای نشاندار تزریق شد تا سرعت جذب آن‌ها در عضله بررسی شود. همچنین در چند مرحله نمونه خون گرفته شد.

بررسی تأثیر تمرین و تغذیه

شرکت‌کنندگان تمرینات پا انجام دادند و سپس یکی از سه وعده را خوردند: همبرگ پرچرب، همبرگ کم‌چرب یا نوشیدنی کربوهیدراتی. پنج ساعت بعد، نمونه‌برداری عضلانی مجدد انجام شد.

در ادامه، بیشتر شرکت‌کنندگان نوع وعده غذایی خود را تغییر دادند تا تفاوت‌های فردی در پاسخ عضله‌سازی کنترل شود.

نتایج نشان داد که سطح آمینواسید خون در گروه مصرف‌کننده گوشت بیشتر بود، اما گروه همبرگ کم‌چرب بیشترین افزایش را داشت هم در آمینواسیدهای کلی و هم ضروری.

 

گوشت کم‌چرب، محرک قوی‌تر عضله‌سازی

افرادی که همبرگ کم‌چرب خورده بودند، نرخ بالاتری از سنتز پروتئین داشتند. این موضوع برخلاف مطالعات قبلی بود که غذاهای پرچرب مثل تخم‌مرغ کامل یا سالمون را مؤثرتر نشان داده بودند.

در حالی که تمرین باعث افزایش سنتز پروتئین در هر دو گروه شد، پروتئین موجود در همبرگ پرچرب هیچ مزیت اضافی نداشت. حتی عملکرد آن کمی بهتر از نوشیدنی کربوهیدراتی بود.

برد می‌گوید: «به دلایلی، گوشت پرچرب واکنش عضلانی را سرکوب کرد.»

 

ورزش، محرک اصلی عضله‌سازی

برد تأکید می‌کند که ورزش، عامل اصلی سنتز پروتئین است و تغذیه فقط نقش مکمل دارد. او می‌گوید: «ما از تغذیه استفاده می‌کنیم تا باقی‌مانده پتانسیل را استخراج کنیم.»

در مورد تغذیه پس از تمرین، غذاهای کامل و فرآوری‌نشده مثل تخم‌مرغ یا سالمون، عملکرد بهتری دارند—even اگر افزایش زیادی در آمینواسیدهای خون ایجاد نکنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا