
به گزارش آینه فردا،به نقل از فرارو دسرها یکی از محبوبترین و متنوعترین خوراکیها در سراسر جهان هستند. دسرها پای ثابت مهمانیها و یکی از اصلیترین منوهای خوشمزه رستورانها هستند که معمولاً پس از غذا سرو میشوند؛ زیرا شیرینی موجود در آنها به هضم بهتر غذا کمک میکند. توفاحیجه یکی از مشهورترین دسرهای سنتی شرق اروپا و کشور بوسنی و هرزگوین است که اصالت آن به امپراطوری عثمانی بازمیگردد.
نام این دسر از واژه عربی «تفاح» به معنای سیب پخته و شیرین گرفته شده و درواقع نوعی سیب پخته در شربت است که داخلش را با گرد و کره و عسل پر میکنند. دسر تفاحیجه با لطافت سیب و عطر دارچین طعم بسیار دلچسبی دارد. توفاحیجه دسری بسیار ساده است و در کشور بوسنی هرزگوین نماد مهماننوازی است که معمولا در ایام جشن و عروسیها تهیه و سرو میشود. اگر دوست دارید این دسر شکم پر خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه توفاحیجه همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه توفاحیجه
- سیب شیرین و سفت: 4 عدد
- شکر: 1 پیمانه
- آب: 2 پیمانه
- گردو خرد شده: 1 پیمانه
- کره: 1 قاشق غذاخوری
- پودر دارچین: 1 قاشق چایخوری
- عسل: به میزان دلخواه
- خامه فرم گرفته برای تزیین: به میزان دلخواه
طرز تهیه توفاحیجه
![]()
در این دسر باید سیب به صورت درسته و کامل باشد، بنابراین سیبها را پوست کنید و هستههای وسط سیب را با کمک ابزار مخصوص از وسط خارج کنید طوری که وسط سیب کمی خالی و شکل کامل سیب حفظ شود.
شکر، آب و دارچین را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا کم کم شروع به جوشیدن کند و شربتی با قوام به دست بیاید.
سیبها را به صورت درسته داخل شربت قرار بدهید و حدود 10 دقیقه زمان بدهید تا با حرارت ملایم بپزند و نرم شوند.
دقت کنید که سیب داخل شربت وا نرود و از هم نپاشد، بنابراین حتما باید حرارت ملایم باشد و سیب بیش از حد داخل شربت باقی نماند.
در مرحله بعد گردو خرد شده را با کره به دمای محیط رسیده و عسل مخلوط کنید.
سیبها را به آرامی از شربت خارج کنید و داخل ظرف سرو بچینید و توی حفره میانی سیب را با با مخلوط گردو و کره و عسل پر کنید و مقداری شربت گرم روی سیبها بریزید.
بعد از اینکه سیبها کاملا خنک شد، میتوانید روی آنها را با خامه فرم گرفته یا هر نوع کرم شیرین و مربا تزیین کنید.
این دسر را میتوانید به دو صورت گرم و سرد سرو کنید، نوش جان.
روش فرم دادن خامه قنادی
ـ معمولاً برای فرم دادن خامه قنادی گفته میشود که آن را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با همزن برقی هم بزنید؛ اما همانطور که میدانید، در قنادی خیلی نباید روی این زمانبندیها تمرکز کنید و مهمتر از زمانبندی این است که شما ابزاری را که در اختیار دارید، بشناسید. به عنوان مثال ممکن است که همزن شما یک همزن قوی یا متوسط باشد. مسلماً نتیجهای که در ۱۵ دقیقه با این دو همزن حاصل میشود، متفاوت است. ممکن است با همزن متوسط در ۱۵ دقیقه خامه آماده شود؛ اما همان نتیجه با یک همزن قوی در ۸ دقیقه به دست بیاید. حالا اگر شما قدرت همزنتان را ندانید و با همزن قوی ۱۵ دقیقه خامه را هم بزنید، نهایتاً چیزی که به دست میآید. خامه فرم گرفته نیست. به زمانبندیها توجه کنید؛ اما معیار اصلی باید آشنایی و شناخت ابزار کارتان باشد.
در این قسمت طریقه صحیح فرم دادن خامه قنادی را بیان میکنیم.
همیشه وقتی خامه را از لوازم قنادیها تهیه میکنید، بسته به نیازتان آن را در بستههای نیم کیلویی یا یک کیلویی یا کمتر بستهبندی کنید تا وقتی که خواستید از آن استفاده کنید، فقط بسته مورد نیاز را از فریزر خارج کنید. برای شروع کار باید خامه یخ زده را از فریزر خارج کنید و در دمای محیط قرار بدهید تا یخزدایی شود و حالت بستنی پیدا کند.
بعد خامه را در کاسه بریزید و همزن را روی دور متوسط قرار بدهید.
وقتی یکدست شد، آن را روی دور تند قرار بدهید. خامه وقتی زده شده نیست.براق است.اما وقتی شروع به آماده شدن میکند، کمکم رنگ آن مات میشود. وسط کار یک بار همزن را خاموش کنید. و با لیسک آرام به صورت دورانی هم بزنید. خامه را زیر و رو کنید تا خامههای زیر ظرف هم زده شود.
برای بهتر فرم گرفتن خامه کاسه حاوی خامه را در ظرف حاوی یخ قرار بدهید و بعد با همزن هم بزنید.
علاوهبر مات شدن خامه یکی دیگر از نشانههای خامه فرم گرفته این است که رد پرههای همزن روی آن میافتد. وقتی سر همزن را از داخل ظرف خامه بیرون میآورید، باید خامه داخل آن گیر کرده باشد. خامه که آماده شد، اگر ظرف را برعکس کنید، بیرون نمیریزد. وقتی خامه آماده شد، آن را زیاد هم نزنید. خامه را هربار به اندازه نیازتان فرم دهید، چون بعد از یک بار فرمدهی دیگر نمیتوانید برای تزیین کیک یا دسرها از آن استفاده کنید.


