داغگوناگون

طرز تهیه نان روغنی تبریز، با عطر و طعمی اصیل برای افطاری!

نان روغنی یکی از انواع نان های بسیار خوشمزه ایرانی است که مانند پنکیک بیشتر برای صبحانه استفاده می شود.

به گزارش آیینه فردا، نان روغنی تبریز، که در زبان محلی به آن “ایشلی کوکه” نیز گفته می‌شود، یکی از نان‌های سنتی و محبوب این شهر است که با عطر و طعم بی‌نظیر خود، هر ذائقه‌ای را مجذوب می‌کند.

این نان، با بافتی نرم و پنبه‌ای، گزینه‌ای ایده‌آل برای وعده‌های صبحانه و عصرانه به شمار می‌رود.

مواد لازم برای تهیه خمیر نان

  • آرد: 420 تا 450 گرم
  • شکر: 80 گرم
  • مخمر: 10 گرم
  • نمک: 1/4 قاشق چای‌خوری
  • تخم‌مرغ: 2 عدد
  • شیر: 90 گرم
  • ماست: 50 گرم
  • کره نرم: 30 گرم
  • روغن مایع: 30 گرم

طرز تهیه خمیر نان

  1. تمام مواد را در یک ظرف مناسب با هم مخلوط کنید.
  2. خمیر را به خوبی ورز دهید تا یکدست و لطیف شود.
  3. روی خمیر را بپوشانید و به مدت یک ساعت در مکانی گرم استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.

مواد لازم برای تهیه مواد میانی (نان زنجبیلی)

  • آرد: یک پیمانه
  • زنجبیل: 1 قاشق سوپ‌خوری
  • زردچوبه: 1 قاشق چای‌خوری
  • کره: 50 گرم
  • زعفران: 1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه مواد میانی

  1. آرد، زنجبیل، زردچوبه و زعفران را در یک ظرف با هم مخلوط کنید.
  2. کره را به مواد اضافه کرده و با دست یا قاشق مخلوط کنید تا مواد به خورد هم بروند.

نکات مهم

  • برای داشتن نان ساده، می‌توانید مواد میانی را حذف کنید.
  • این نان، انتخابی مناسب برای سفره‌های ماه رمضان در تبریز است.

مراحل پخت نان روغنی تبریز

  1. آماده‌سازی خمیر: ابتدا طبق دستور قبلی، خمیر نان را آماده کرده و به مدت یک ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
  2. آماده‌سازی مواد میانی: در این فاصله، مواد میانی (نان زنجبیلی) را طبق دستور قبلی آماده کنید.
  3. شکل‌دهی نان: پس از استراحت خمیر، آن را به چانه‌های کوچک تقسیم کنید. هر چانه را روی سطح آردپاشی شده با وردنه باز کنید.
  4. اضافه کردن مواد میانی: مقداری از مواد میانی را روی خمیر باز شده پخش کنید.
  5. پیچیدن نان: خمیر را به آرامی رول کنید و سپس آن را به شکل دلخواه (گرد یا بیضی) درآورید.
  6. استراحت دوم: نان‌های شکل داده شده را روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است، قرار دهید و به مدت 15 تا 20 دقیقه دیگر استراحت دهید.
  7. پخت نان: فر را از قبل با دمای 180 درجه سانتی‌گراد گرم کنید. سینی فر را داخل فر قرار دهید و به مدت 20 تا 25 دقیقه یا تا زمانی که نان‌ها طلایی شوند، بپزید.
  8. سرد کردن و سرو: پس از پخت، نان‌ها را از فر خارج کرده و اجازه دهید کمی خنک شوند. سپس می‌توانید آن‌ها را سرو کنید.

نکات تکمیلی

  • برای داشتن نان‌هایی با رویه براق، می‌توانید قبل از قرار دادن سینی فر در فر، روی نان‌ها را با مخلوط زرده تخم‌مرغ و شیر برس کنید.
  • زمان پخت ممکن است بسته به نوع فر شما کمی متفاوت باشد. پس از گذشت 20 دقیقه، نان‌ها را چک کنید و در صورت نیاز زمان پخت را افزایش دهید.
  • برای نگهداری نان‌ها، آن‌ها را پس از خنک شدن کامل در ظرف دربسته قرار دهید.

امیدواریم با این توضیحات کامل، بتوانید نان روغنی تبریز خوشمزه‌ای را در منزل تهیه کنید و از عطر و طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا