
به گزارش آیینه فردا، بادمجان یکی از پر مصرف ترین مواد غذایی در آشپزی ایرانی است که با آن می توان غذاهای متنوع و خوشمزه ای تهیه کرد. برای تهیه غذاهای خوشمزه بابادمجان باید نحوه تشخیص بادمجانشیرین ازبادمجان تلخ را بدانید.
اگر شما فرق بین بادمجانشیرین و بادمجانتلخ را ندانید و بابادمجان تلخ غذا تهیه کنید، مجبور خواهید شد، غذای خود را دور بریزید.
ترفند انتخاب بادمجان شیرین
برای تشخیص بادمجان شیرین از تلخ باید چند نکته را هنگام خریدبادمجان رعایت کنید. این نکات سبب می شوند که شما بادمجانهای شیرین را انتخاب کنید.
بادمجان های کوچک را انتخاب کنید
بادمجان های بزرگ بیشتر دانه دارند و دانه نیز عامل اصلی تلخی بادمجاناست. پس برای اینکه بادمجانهای انتخابی شما شیرین باشد، بهتر است به سراغ بادمجان هایی بروید که اندازه متوسط یا کوچکی دارند.
بادمجانهای سفت و منسجم را انتخاب کنید
بیشتر بادمجانهای کهنه تلخ هستند. برای تشخیص کهنه بودن بادمجانبا انگشت پوست آن را فشار دهید، اگر بافت بادمجان نرم بود، بادمجانکهنه و احتمالا تلخ است پس شما بایدبادمجان هایی را بخرید که نسبتا سفت و منسجم باشند، به این معنی که وقتی آنها را فشار می دهید سریعا به حالت عادی و اولیه خود باز گردد.
بادمجانهای با پوست شفاف و خوش رنگ را انتخاب کنید
بادمجان هایی که مدت زیادی از زمان برداشتشان گذشته باشد، تلخی بیشتری پیدا می کنند زیرا طعم تلخبادمجان با گذشت زمان شدت پیدا می کند. این نوع بادمجانها پوستی کدر و چروکیده دارند پس بادمجانهای شیرین هستند که تازه بوده و پوست شفاف و خوش رنگ دارند.
بادمجان های سالم و یک رنگ را بخرید
کبودی یا تغییر رنگ روی پوستبادمجان نشان دهنده خرابی و بی کیفیت بودن گوشت بادمجاناست پس بهتر است بادمجانی را بخرید که سالم باشد و هیچ گونه تغییر رنگی روی پوست آن وجود نداشته باشد.
بادمجانبه هر رنگی که باشد، باید سرتاسر میوه همان رنگ را داشته باشد و مثلا بخشی از آن سبز یا سفید نباشد. اگر روی پوست بادمجانجای خراش، بریدگی، سوراخ یا پوسیدگی باشد یعنی خراب است.
ساقه بادمجانرا بررسی کنید
وجود کپک یا هر گونه علایم فاسد شدگی روی ساقه بادمجانبر روی شیرینی گوشت بامجانتاثیر می گذارد پس در انتخاب بادمجان شیرین به ساقه توجه کنید و بادمجانیبا ساقه سالم و سبز رنگ بخرید.
هنگام خریدبادمجان، وزن آن را بسنجید
یکی از راه های تشخیص بادمجان شیرین سنجیدن وزن بادمجاناست. بادمجانشیرین و تازه وزن بیشتری داشته و هنگام در دست گرفتن آن سنگینی آن حس می شود. بادمجانسنگین تر شرایط نگهداری و پرورش مطلوب تری نسبت به سایربادمجان ها دارد.
تشخیص بادمجان تلخ
بادمجانیکه مشخصات زیر را داشته باشد، به احتمال زیاد تلخ خواهد بود.
بادمجانتلخ بزرگ تر بوده و دانه بیشتری دارد.
پوست بادمجانتلخ کدر و چروکیده است.
بادمجان تلخ بافت نرمی دارد.
ساقه بادمجانتلخ سالم و سبز رنگ نیست.
بادمجانتلخ وزن کمتری دارند زیرا آب خود را از دست داده و تازه نیستند.
نکته پایانی
همیشه در خریدبادمجان، بادمجانهایی انتخاب کنید که گوشتی، براق، سنگین، بلند، پوست نازک و کشیده و سالم هستند.